Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

CEO van FTX: “Het zwaarste deel van de Crypto-Crisis is achter de rug”

Sam Bankman-Fried ziet eindelijk weer licht aan het einde van de tunnel. Ondanks de stormachtige cryptowinter die Three Arrows Capital en Voyager Digital in een fase van faillissement duwde en Celsius en BlockFi in liquiditeitsproblemen bracht, gelooft de CEO van FTX dat het ergste inmiddels achter de rug is.

FTX heeft nog enkele miljarden achter de hand

Ondanks de hevige tegenslagen, geeft Bankman-Fried aan dat zijn beurs nog “enkele miljarden” achter de hand heeft om andere cryptobedrijven te stabiliseren, mocht dat nodig zijn. De CEO van FTX geeft aan dat verschillende kleinere handelsplatformen contact met hem hebben opgenomen en wellicht nog een risico lopen om over de kop te gaan. Uiteraard weigerde hij om namen te noemen.

In dit soort zaken is het namelijk uiterst gevaarlijk om namen te noemen. Als mensen alleen al het idee krijgen dat hun exchange niet liquide is kan dat een “digitale bankrun” veroorzaken. “Het vertrouwen van de gebruikers hebben dat alles werkt zoals het hoort is extreem belangrijk. Als dat eenmaal verdwijnt, dan is het ongelooflijk moeilijk om het weer terug te krijgen”, aldus Bankman-Fried over de geplaagde cryptobedrijven.

We zijn op of rond de bodem

Als Bankman-Fried wordt gevraagd naar zijn gevoelens over de markt geeft hij aan te geloven dat we op of rond de bodem zitten. Met de kanttekening dat de macro-economische factoren momenteel de markt domineren en de industrie zullen blijven beïnvloeden. “Ik denk niet dat het een existentiële bedreiging is voor de industrie, maar het is een stuk erger dan ik had verwacht”, aldus de CEO van FTX.

Waar we de afgelopen maanden vooral bezig waren met de angst voor extreme inflatie is daar momenteel ook de angst op een recessie bij gekomen. Dat maakt de situatie voor de centrale bankiers, als hoeders van de economie, er alleen maar lastiger op. Het is nog maar de vraag in hoeverre ze de rente kunnen verhogen om de inflatie te bevechten, zonder daarmee de economie in een recessie te duwen.

Exchange nieuws

Cathie Wood verkoopt Coinbase aandelen vanwege SEC-waarschuwing Cathie Wood verkoopt Coinbase aandelen vanwege SEC-waarschuwing
Crypto.com breidt in Zuid-Korea uit Crypto.com breidt in Zuid-Korea uit
CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen CEO Binance beschuldigt CEO WazirX van het spelen van misleidende woordspellen
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten