Ethereum,

CFTC Staat open voor Ethereum (ETH) Futures

De financiële regulator van Amerika, de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), staat open voor Ethereum futures handel.


Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Het bericht dat verscheen op Coindesk citeerde een naamloze functionaris. Deze vertelde dat op Ethereum gebaseerde futures een goed product zou zijn om te overwegen. Ook vertelt de bron dat de futures waarschijnlijk een goedkeuring zou krijgen als het zou voldoen aan verschillende vereisten van de CFTC.

Deze opmerking komt zo’n anderhalf jaar nadat de eerste Bitcoin futures contracten in december 2017 werden gelanceerd. “Ik denk dat we ons comfortabel kunnen voelen met een derivaat dat onder onze jurisdictie valt,” vertelde de functionaris. Hij vertelt verder:

“Als ze bij ons kwamen met een ETH future dat aan onze vereisten voldeed, denk ik dat de kans groot is dat het door ons zelf wordt gecertificeerd.”


Ethereum prijs stijgt met meer dan 8 procent

De Ethereum koers is de afgelopen 2 dagen flink gestegen en verstevigd daarmee haar positie als grootste altcoin. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Ethereum rond de $177 dollar. Dat betekent dat de munt vandaag met meer dan 8 procent is gestegen.

 
ethereum prijs stijgt