Chainalysis
Blockchain

Chainalysis opent regionaal hoofdkantoor in Dubai om innovatie in crypto-industrie te stimuleren

Chainalysis, het bekende blockchain-data- en analysebedrijf, heeft aangekondigd dat het zijn regionale hoofdkantoor naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft verplaatst. Deze beslissing volgt na een intensieve samenwerking met lokale overheden en werd officieel bekendgemaakt op 8 mei.

Samenwerking met lokale overheidsinstanties

Het nieuwe hoofdkantoor zal niet alleen Zuid-Europa bedienen, maar ook het Midden-Oosten, Centraal-Azië en Afrika. Chainalysis benadrukt dat deze strategische verhuizing voortkomt uit hun actieve samenwerking met lokale overheidsinstanties. Het bedrijf heeft geadviseerd over de ontwikkeling van crypto-reguleringen die innovatie bevorderen.

In samenwerking met het Ministerie van Kunstmatige Intelligentie, Digitale Economie en Remote Work Applications van de VAE heeft Chainalysis een centrum voor uitmuntendheid opgezet. Dit centrum richt zich op het bijscholen van overheidsmedewerkers in blockchain-technologieën.

Daarnaast heeft Chainalysis twee dagen voor de officiële opening, op 6 mei, een memorandum van overeenkomst gesloten met Emirates NBD. In dit memorandum committeert het bedrijf zich aan het ondersteunen van het Digital Asset Lab-programma van de bank.

Rol van VAE in crypto-revolutie

CEO Michael Gronager van Chainalysis benadrukte de leidende rol van de VAE in de crypto-revolutie, mede dankzij hun vooruitstrevende crypto-beleid. Hij verklaarde: “De VAE is uitstekend gepositioneerd om innovatie te leiden met nieuwe gebruiksscenario’s die tastbare waarde opleveren voor consumenten en bedrijven.”

Nicola Buonanno, vice-president van Chainalysis voor Zuid-EMEA, wees op het ‘omslagpunt’ waarop de markt in de VAE zich bevindt. De overdrachten van institutionele omvang nemen nu het leeuwendeel van de crypto-activiteit van het land voor hun rekening, wat de behoefte aan lokale industrieonderzoek naar compliance, marktinformatie en dataoplossingen versterkt.

De verhuizing van Chainalysis naar Dubai is onderdeel van een bredere trend waarin steeds meer crypto- en Web3-gerelateerde bedrijven zich in deze technopolis vestigen. Zo ontving Binance onlangs een langverwachte licentie om als cryptocurrency-exchange in Dubai te opereren, en kreeg de crypto-optiesdesk QCP Capital in Abu Dhabi principiële goedkeuring om gereguleerde digitale activa-activiteiten in de regio aan te bieden.

Blockchain nieuws

Grote upgrade voor ShibaSwap: Verhuisd naar Shibarium-blockchain
Deutsche Bank werkt samen met centrale bank van Singapore aan tokenisatieproject
De Rwandese centrale bank gaat door met hun ambitieuze CBDC-retailproject
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?