Chainlink, link koers
Altcoin

Chainlink koers kan een flinke boost krijgen dit jaar

De plannen om het orakel-netwerk van Chainlink uit te breiden en de beveiliging een boost te geven met een nieuwe staking-systeem kunnen de Chainlink koers flink laten stijgen dit jaar. Het decentrale netwerk van Chainlink is gebouwd om informatie vanuit de echte wereld op een veilige en betrouwbare manier in smart contracts te krijgen.

Als een smart contract informatie van een externe bron nodig heeft, bijvoorbeeld de Bitcoin koers in dollars, dan kan het die opvragen bij het Chainlink netwerk. Als een smart contract een informatieverzoek indient bij Chainlink, dan geven de orakels in het netwerk verschillende antwoorden. Het “verzamelcontract” pakt al die antwoorden bij elkaar en maakt daar vervolgens één duidelijk antwoord van.

Orakels krijgen vervolgens een beloning in de vorm van LINK voor hun werk. Hoewel Chainlink het meeste bekendstaat als een decentraal orakelnetwerk dat informatie levert aan smart contracts voor decentrale oplossingen, werkt het ook voor andere zaken. Zo levert het bijvoorbeeld off-chain datarapporten voor het SWIFT-betaalsysteem en AccuWeather.

In principe kan iedereen een Chainlink node gaan draaien, maar niet iedereen mag zomaar meedoen als orakel. Daarvoor moet je het toelatingsproces overleven. Verder is het goed om te weten dat Chainlink niet decentraal is op de manier zoals Ethereum dat is. De nodes van Chainlink zijn namelijk gedistribueerd over verschillende datacenters over de hele wereld.

Chainlink Staking

Om de beveiliging van Chainlink een boost te geven, zijn de ontwikkelaars van het project van plan om een staking-systeem te implementeren. Nadat Chainlink Staking klaar is, kunnen nodes LINK tokens inleggen als onderpand, die vervolgens van ze afgepakt worden als ze verkeerde data doorgeven. De LINK van nodes die verkeerde data gaat vervolgens naar de eerlijke nodes in het netwerk.

De veiligheid van het netwerk zou moeten verbeteren als het staking-systeem met de boetes voor oneerlijke nodes in de lucht is. Het team hoopt hiermee de kosten om de orakels aan te vallen zo hoog te maken dat dit niet meer aantrekkelijk is. Op deze manier profiteert het Chainlink netwerk van dezelfde speltheoretische principes als Bitcoin en Ethereum.

Daarbij maakt Chainlink Staking het voor de gemeenschap mogelijk om hun eigen node te draaien. De ontwikkelaars verwachten dat stakers een rendement van ongeveer 5 procent op jaarbasis zullen krijgen. Uiteraard uitbeeld in LINK tokens. Daarmee komt de inflatie van LINK dus waarschijnlijk op 5 procent per jaar te liggen.

Altcoin nieuws

Het nut van memecoins volgens het brein achter Avalanche
Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins