Altcoin

Chainlink neemt DECO over van Cornell University

Chainlink heeft vandaag aangekondigd dat het DECO heeft overgenomen van de Cornell University. DECO is een verbetering van het gebruik van HTTPS / TLS voor gegevensoverdracht via internet, ontwikkeld door Dr. Ari Juels, de voormalige Chief Scientist van ‘s werelds grootste beveiligingsbedrijven.


De implementatie van DECO

Dr. Juels zal ook toetreden tot Chainlink Labs waar hij het onderzoeksprogramma zal leiden en toezicht zal blijven houden op de implementatie van DECO.

“De mogelijkheid van DECO om voorheen niet-beschikbare gegevensbeveiliging te bieden bij de overdracht van gegevens via internet, zal de privé- en premiumgegevens die beschikbaar komen voor gebruik door alle Web 2.0- en Web 3.0-toepassingen aanzienlijk vergroten”, aldus Sergey Nazarov, medeoprichter van Chainlink.

“We zijn dankbaar dat we kunnen werken met een uitvinder van wereldklasse als Ari. Wetende dat hij het onderzoek en de toekomstige architectuur van Chainlink Lab leidt, stelt Chainlink in staat om te slagen als de wereldwijde standaard voor zowel gevalideerde gegevens als veilige gegevensoverdracht.”


Verbeterde privacy

DECO maakt gebruik van geavanceerde cryptografie en zero-knowledge proofs om verbeterde privacy aan zijn gebruikers te bieden. In een interview zei Chainlink’s mede-oprichter Sergey Nazarov dat de integratie van DECO niet alleen de beveiliging van de infrastructuur van het project zal verhogen, maar mogelijk ook nieuwe use-cases zal creëren:

“Door DECO geactiveerde Chainlink-orakels zullen grote gevolgen hebben voor smart contracten voor zakelijke, consumenten- en zelfs DeFi-toepassingen. Kortom, elk smart contract dat voorheen werd beperkt door privégegevens, zal binnenkort kunnen functioneren op een openbare blockchain zoals Ethereum zonder vertrouwelijke informatie aan de blockchain te onthullen.”

Nazarov gelooft dat verbeterde privacy zowel consumenten als ondernemingen ten goede zal komen. Deze laatsten kunnen elkaar wellicht de staat van hun gegevens bewijzen zonder deze openbaar te maken, terwijl consumenten persoonlijke en financiële gegevens kunnen bewijzen zonder er toegang toe te verlenen. Hij zei ook dat deze integratie de orakels van Chainlink mogelijk zou openen voor nieuwe gegevensbronnen.