Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Chainlink, Ocean Protocol en Helium stijgen, terwijl de Bitcoin koers consolideert

Positieve koersbewegingen tijdens een bearmarkt zijn interessant omdat we hiermee projecten kunnen identificeren die een goede kans hebben te overleven tot de volgende bullmarkt. Voor de meeste cryptocurrency’s is de maand juni nog niet heel spannend geweest, met name vanwege de kwakkelende Bitcoin koers die al langer rond de 30.000 dollar bungelt. Er zijn echter een paar uitzonderingen die het heel goed doen.

Het Chainlink protocol is het meest gebruikte orakel-netwerk in de cryptowereld. Chainlink maakt het voor andere blockchains mogelijk om op veilige wijze data uit de fysieke wereld in smart contracts te krijgen. Eerder deze week onthulde het project voor het eerst een roadmap waarop is terug te lezen dat we niet lang meer hoeven te wachten op LINK staking.

Na de aankondiging op 7 juni schoot de LINK koers in de twee dagen daarna met 29,55 procent omhoog om daarmee één van de best presterende cryptocurrency’s van de maand juni te worden.

Ocean Protocol introduceert data NFTs

De OCEAN token van het Ocean Protocol was deze week ook één van de best presterende tokens. Op 3 juni tikte OCEAN nog een koers van 0,1965 dollar aan om vervolgens naar 0,3233 door te schieten op 9 juni. Daarmee pakte de OCEAN koers in korte tijd een winst van 64,53 procent.

Ocean
OCEAN 2 uur per candle – Bron: Tradingview

De groei van de OCEAN koers is waarschijnlijk het gevolg van de lancering van de Ocean ONDA v4 data marktplaats. Hierop is het mogelijk om zogenaamde data NFTs te creëeren. Dit zijn NFTs die gebruikt kunnen worden om bijvoorbeeld auteursrechten of exclusieve licenties voor een dataset vorm te geven. Daarnaast heeft het Ocean data framing geïntroduceerd, een mechanisme waarmee tokenhouders hun OCEAN kunnen staken en tot wel 125 procent rente per jaar kunnen verwachten.

Helium tokenshouders stemmen op ondersteuning nieuwe netwerken

Het Helium protocol is een project dat zich focust op 5G Internet-of-Things apparaten. Het netwerk maakt het voor kleine draadloze apparaten mogelijk om met elkaar te communiceren en data te verzenden over een netwerk van nodes. Sinds de Helium koers op 29 mei een dieptepunt van 6,35 dollar bereikt is het met 79,14 procent gestegen tot een hoogtepunt van 12,28 dollar op 9 juni.

hnt
Helium 4 uur per candle – Bron: Tradingview

De uitbraak van Helium vond plaats nadat de gemeenschap stemde op HIP-51. Een voorstel dat het mogelijk moet maken om nieuwe gebruikers aan te trekken en verschillende soorten netwerken te ondersteunen. Bijvoorbeeld VPN, WiFi en LPWAN. Uiteindelijk is het voorstel met 96,94 procent van de stemmen over de streep getrokken.

Altcoin nieuws

Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons Het zwaarste deel van de crypto bearmarkt ligt nog voor ons
Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24% Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%
Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma Crypto.com verwijdert Dogecoin, Shiba Inu en andere munten uit het verdienprogramma
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum Anonieme handelaar koopt enorme hoeveelheden Ethereum
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten