CZ_VS
Binance, Exchange

Changpeng Zhao, de oprichter van Binance, mag VS wederom niet verlaten

Changpeng Zhao, de oprichter en voormalige CEO van de cryptocurrency exchange Binance, heeft wederom te maken gekregen met een tegenslag. Zijn verzoek om de Verenigde Staten te verlaten en terug te keren naar zijn woonplaats in de Verenigde Arabische Emiraten is alweer afgewezen door een Amerikaanse federale rechter.

Mogelijk vluchtrisico

De rechter oordeelde eind vorige week dat Zhao het land niet mag verlaten, gezien de aanklagers hem als een vluchtrisico beschouwen. Dit komt mede doordat de VAE geen uitleveringsverdrag heeft met de VS. Ondanks dat Zhao’s verdediging heeft aangevoerd dat hij geen vluchtrisico vormt vanwege zijn beperkte banden met de VS, en dat hij vrijwillig naar het land was gereisd om schuld te bekennen aan de hem opgelegde beschuldigingen, bleef de rechter bij zijn standpunt.

Districtsrechter Richard Jones van het westelijke district van Washington gaf in december bij de eerste uitspraak aan dat de enorme rijkdom van Zhao en het ontbreken van een uitleveringsverdrag met de VAE zwaar wegen in deze zaak. Bovendien bevindt Zhao’s familie zich in de VAE en zijn er geen aanwijzingen van andere banden met de VS.

Overtreden van Amerikaanse witwaswetten

Zhao wordt beschuldigd van het overtreden van Amerikaanse witwaswetten, nadat hij en Binance de Bank Secrecy Act van de Commodity and Futures Trading Commission hadden geschonden.

Zijn proces staat gepland voor 23 februari. In november stemde Binance in met een schikking van 4,3 miljard dollar voor deze overtredingen. Zhao stemde in met een persoonlijke boete van 50 miljoen dollar en trad af als CEO, met een verbod van 3 jaar op enige betrokkenheid bij activiteiten van Binance.

Exchange nieuws

BitFlyer Holdings neemt FTX Japan over en bereidt lancering van Crypto-ETF’s voor
Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli