Bitcoin analyse
Bitcoin

Crypto analist: Geen zorgen, Bitcoin ‘chopsolideert’

Als het aan de pseudonieme on-chain analist Checkmate ligt, dan hoeven we ons geen zorgen te maken over de huidige ontwikkeling van de Bitcoin koers. Sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar zit Bitcoin behoorlijk in de problemen en vandaag zakte de koers naar 57.800 dollar.

Chopsolidatie Bitcoin is heel normaal

Checkmate noemt de huidige koersontwikkeling van Bitcoin “chopsolidatie” en geeft in de bovenstaande tweet aan dat we ons niet direct zorgen hoeven te maken.

Zijn redenatie? Als je 18 maanden van stijgingen achter de rug hebt, dan is het niet vreemd dat je die verwerkt met 3 maanden van zijwaartse koersactie.

Je kunt je echter afvragen in hoeverre er sprake is van zijwaartse koersactie. Vanaf de all-time high is Bitcoin nu 15.000 dollar kwijtgeraakt, wat een daling van ongeveer 20% markeert.

In het verleden heeft Bitcoin zwaardere dalingen gezien tijdens bullmarkten, maar het blijft altijd lastig voor investeerders om hiermee om te gaan.

Blijf zitten waar je zit

Om die reden schrijft Checkmate ook “sit tight” in zijn tweet. Daarmee bedoelt hij dat je op deze momenten moet blijven zitten, omdat je anders tot de groep behoort die tijdens deze dalingen capituleert en Bitcoin verkoopt aan meer lange-termijn investeerders.

Deze ontwikkelingen maken maar weer eens duidelijk dat het niet eenvoudig is om Bitcoin voor de lange termijn aan te houden. Je moet stevig in je schoenen staan om op deze momenten koel te blijven.

“Geduld is de moeilijkste vaardigheid om te leren, maar mensen die daar niet in slagen geven hun Bitcoin terug”, zo schrijft Checkmate op Twitter over de huidige markt.

Vooralsnog zijn de bears nog steeds in controle en lijkt Bitcoin de koers van 58.000 dollar weer te verliezen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers