China blokkeert Ethereum Block Browser, Etherscan

Volgens gegevens van GreatFire, zou China in oktober 2019 één van de populairste ETH blokbrowsers, genaamd Etherscan, hebben geblokkeerd. Vanaf 3 december was het domein van Etherscan niet meer toegankelijk voor IP-adressen op het vasteland van China. Dit meldde Coindesk op 3 December.


Etherscan is zich bewust van de Block

Ondanks dat de blokkade van de Etherscan grotendeels onopgemerkt bleef, vertelt CEO van Etherscan, genaamd Matthew Tan, dat het bedrijf op de hoogte is van de blokkade.


De tijdlijn van de Block

Volgens GreatFire, een database die informatie verzamelt van websites die zijn geblokkeerd door de Great Firewall, was Etherscan op 17 Augustus 2019 nog bereikbaar. Dit zonder enige vorm van censuur.

De Ethereum block browser was op 30 oktober 2019 plotseling volledig geblokkeerd. De exacte tijd van de blokkade is niet gerapporteerd door GreatFire.


Andere ETH blockchain explorers zijn nog wel toegankelijk

Ondertussen zijn andere Ethereum explorers nog steeds bereikbaar in China. Vanaf het moment van publiceren is een nieuwe lokale versie van de browser, cn.etherscan.com, voor Chinese gebruikers toegankelijk.

Een block explorer is een website of een tool waarmee gebruikers Blocks kunnen volgen. Bovendien is het mogelijk om andere dingen te volgen. Denk bijvoorbeeld aan wallet adressen, hashrate, transactiegegevens en andere belangrijke gegevens van een bepaalde blockchain. Voorbeelden hiervan zijn de Bitcoin blockchain, de Litecoin blockchain of de Ethereum blockchain. Voor Bitcoin zijn er een aantal Block explorers, waaronder Blockchain.com, Blockexplorer.com of Btc.com.

Etherscan is slechts één van de vele ETH block explorers. Zo bestaan de sites Etherchain.org en Ethplorer.io ook nog.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken