Regulatie Nieuws

China geeft waarschuwing tegen gebruik van NFT’s

Het standpunt van China ten opzichte van cryptocurrencies is al lange tijd een onderwerp van speculatie en intriges. Hoewel de Chinese regering in 2021 banken verbood om diensten te verlenen die verband hielden met cryptocurrencies en lokale crypto-exchanges aan banden legde, heeft de belangrijkste nationale instantie van China die verantwoordelijk is voor juridische vervolging onlangs een waarschuwing uitgegeven tegen het gebruik van non-fungible tokens (NFT’s) en een reeks richtlijnen geschetst waaraan voldaan moet worden.

Richtlijnen voor behandeling van NFT’s uitgebracht

Op woensdag heeft China’s belangrijkste financiële toezichthouder, het Opperste Volksparket van de Volksrepubliek China, gewaarschuwd dat digitale verzamelobjecten zoals NFT-collecties “attributen van virtuele activa” delen die momenteel verboden zijn in het land. Het bureau heeft richtlijnen gepubliceerd voor de behandeling van NFT’s, met suggesties voor verbeterde risicoanalyse en besluitvorming, evenals passende straffen voor overtredingen.

Volgens de officiële verklaring van de openbare aanklagers houdt het nationale bureau de opkomst van NFT’s in het land nauwlettend in de gaten, omdat dit financiële risico’s, managementrisico’s, inbreuken op de netwerkbeveiliging en vooral juridische problemen met zich mee kan brengen.

Eigenaren kunnen mogelijk niet “genieten” van bezittingen

NFT’s maken het mogelijk om de eigendomsgeschiedenis van zowel fysieke als virtuele goederen te verifiëren en op te slaan op een blockchain. Aan de andere kant beweren Chinese aanklagers dat met name bij digitale kunstwerken, die nog steeds gekopieerd en verspreid kunnen worden, eigenaren niet echt kunnen “genieten” van hun bezittingen. Het bureau werd als volgt geciteerd:

Wat consumenten leuk vinden, is slechts een exclusief recht om anderen te verbieden te knoeien met het eigendom van de NFT die op de blockchain is vastgelegd.

Er zijn berichten dat China, ondanks zijn langdurige oppositie tegen cryptocurrencies, hernieuwde interesse toont in het gebruik van blockchain-technologie om zijn digitale infrastructuur uit te breiden. Dit komt vooral naar voren doordat China onlangs zijn eigen CBDC heeft geïntroduceerd, wat bijzonder effectief is gebleken.

Het bureau benadrukte tevens dat “NFT, als een nieuwe toepassing van blockchain-technologie, een bepaald potentieel voor ontwikkeling heeft”. Dit roept op zijn beurt de vraag op of China NFT’s volledig zal verbieden of zal proberen ze op een gecontroleerde manier te reguleren.

Naarmate de NFT-markt zich verder ontwikkelt en steeds volwassener wordt, zullen wereldwijde waarnemers nauwlettend de ontwikkelingen in China volgen, aangezien de beslissingen van China ongetwijfeld een diepgaande impact zullen hebben op het bredere NFT-ecosysteem.

Regulatie nieuws

Kan Amerika zijn rekeningen nog betalen na 1 juni?
Europese waakhond waarschuwt voor mogelijkheid bankrun op stablecoins
Presidentskandidaat DeSantis belooft Bitcoin te beschermen als hij verkozen wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren