Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

China onder druk gezet door Nasdaq genoteerde Bitcoin-miners

Verschillende op Nasdaq-genoteerde Bitcoin-mining bedrijven hebben druk gezet op China, waaronder Canaan Inc. Canaan Inc., een gespecialiseerd Bitcoin-mining bedrijf, heeft aangevoerd dat het Chinese BTC-mining verbod rekening moet houden met gebruikers van groene elektriciteit.


Rekening houden met potentiële economische voordelen

Volgens de CEO van Canaan Inc., genaamd Zhang Nangeng, zou een verbod op het minen van Bitcoin geen rekening houden met de potentiële economische voordelen die de mining-sector met zich mee kan brengen. Hiervoor moet de stroom die verbruikt wordt echter wel op een groene manier worden verkregen. Volgens Zhang kan de mining-industrie tevens al het overaanbod van de overige elektriciteit in bepaalde regio’s van het land opvangen, waar deze anders (gedeeltelijk) verloren zou gaan.

China biedt momenteel zeer gunstige elektriciteitsprijzen aan. Dit heeft ervoor gezorgd dat het land populair is geworden voor grootschalige crypto-miners en dan met name Bitcoin-miners. Dit vraagt erg veel stroom, waardoor een kleine korting al grote voordelen kan bieden. Zhang zegt hierover het volgende:

“Miners met winstoogmerk geven de voorkeur aan regio’s met lage elektriciteitsprijzen die wijzen op een overaanbod en waarschijnlijk energieverspilling. Bitcoin-miners helpen ook bij het creëren van nieuwe banen in verarmde regio’s en dragen bij aan de nationale schatkist.


Gestegen aandelenprijs Canaan Inc.

Bitcoin-miners hebben dan ook een goede periode achter de rug wanneer gekeken wordt op de langere termijn en hiermee is ook de aandelenkoers van Canaan Inc. gestegen. Het mining-bedrijf heeft dan ook geweldige financiële resultaten geboekt; met een omzetgroei van maar liefst 490% in een jaar tijd. Het grootste gedeelte van deze omzet wordt gegenereerd uit de ASIC-miners die het bedrijf maakt, die voornamelijk ingezet worden om Bitcoin (BTC) mee te minen. Waar het bedrijf een jaar eerder nog een nettoverlies van $5.9 miljoen boekte, heeft het in 2020 een nettowinst van circa $22.4 miljoen weten genereren. Verwacht wordt dat dan ook deze groei dit jaar nog voortzet. Het bedrijf lijkt dan ook erg geprofiteerd te hebben van de recente prijsrally van de top cryptocurrency:

“Onze financiële prestaties verbeterden aanzienlijk in het eerste kwartaal, gedreven door de prijsrally van Bitcoin, een grotere vraag van klanten naar hoogwaardige mining machines en ons vermogen om de productie en leveringen van mining machines op te voeren.”

Het bedrijf benadrukt dat de trends in Bitcoin-prijzen op dit moment erg lastig te voorspellen zijn. Hierdoor wil het bedrijf geen financiële richtlijnen voor de komende periode vrijgeven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten