China
Bitcoin

China slaat terug: Bitcoin en Ethereum ETFs debuteren in Hong Kong

Hong Kong wordt door veel mensen gezien als de “speeltuin” van China, waarin het allerlei probeersels lanceert om gelijke tred te houden met Amerika. Na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten was het natuurlijk wachten op de Spot Bitcoin ETFs in Hong Kong.

Die lanceren vandaag, maar Hong Kong komt ook meteen met Spot Ethereum ETFs. Daar hebben ze dan een streepje voor op de Verenigde Staten.

Goede ontwikkeling voor de markt

De markt lijkt op dit moment nog niet enorm te profiteren van de introductie van de ETFs in Hong Kong. Alleen Bitcoin staat over de afgelopen 24 uur gemeten op een schamele plus, maar heel indrukwekkend is de stijging met 0,97 procent niet.

Op dit moment klokt de Bitcoin koers ook nog altijd binnen op 62.900 dollar, waarmee we redelijk ver onder de all-time high van 2021 handelen. Die lag immers op 69.000 dollar en dat lijk voor deze bullrun een belangrijke weerstand voor Bitcoin.

Interessant is dat de ETFs in Hong Kong beschikbaar zijn in drie verschillende valutaparen. Je kunt ze kopen met Hong Kong dollars, met Amerikaanse dollars en natuurlijk ook met de Chinese renminbi.

Nu is het afwachten wat voor volumes deze ETFs gaan draaien, al hadden ze voor de lancering wel een beter moment uit kunnen kiezen. Dat market heeft er, qua sentiment, weleens beter voorgestaan de afgelopen maanden.

De gigantische ambities van Hong Kong

Deng Chao, CEO van Hashkey Capital, spreekt over het belang van deze lanceringen in Hong Kong: “De introductie van deze ETFs democratiseert de toegang tot crypto en slaat een brug tussen de traditionele financiële wereld en het opkomende crypto-ecosysteem.”

Hong Kong wil zich al jaren presenteren als een hub voor techbedrijven, een vooruitstrevende plek voor bedrijven om zich te vestigen. Zeker als zij dingen doen waar de wet- en regelgeving in andere landen nog niet optimaal voor is.

“We zien het begin van het Web3-tijdperk in Hong Kong”, aldus Gan Tian van China Asset Management. Volgens Tian is het doel van Hong Kong onder andere om het wereldwijde Web3 financiële centrum te worden.

Wat ze daar precies mee bedoelen moeten we nog maar zien. De hele Web3 wereld is immers nog extreem klein en van alle beloftes uit 2021 is nog niet veel waargemaakt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Wordt Donald Trump de redder van Bitcoin in Amerika?
Bitcoin-ETF volumes op hoogste punt in 7 weken tijd
Crypto analisten waarschuwen: Bitcoin nog niet uit de gevarenzone
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten