Bitcoin

China sluit Bitcoin mining farms vanwege Corona virus

De Chinese overheid heeft een aantal maatregelen genomen om de uitbraak van het coronavirus onder controle te houden. Bedrijven door het hele land worden getroffen. Door de quarantainecontrole mogen mensen nergens heen en kunnen ze dus ook niet naar hun werk.

Ook Bitcoin mining bedrijven ondervinden grote gevolgen van de epidemie. Volgens een Weibo post van BTC.top CEO, Jiang Zhuoer, moest zijn mining bedrijf sluiten. Het bedrijf ligt in een afgelegen gebied in China. De medewerkers van het bedrijf kregen van de CEO te horen dat het op dit moment niet is toegestaan om aan het werk te gaan.


Bitcoin miners maken zich zorgen

Betaalbare elektriciteit en hulpbronnen in provincies zoals Xinjiang, Binnen-Mongolië, Yunnan en Sichuan hebben bijgedragen aan de status van China als belangrijke markt voor Bitcoin-miners.

Bitmain en Canaan Creative zijn de belangrijkste miningchip fabrikanten in China. Bitmain is vooral enorm groot. Het produceert maar liefst 66% van alle crypto mininghardware.

Maar vanwege het uitbreken van het virus hebben bedrijven zoals Bitmain, Canaan en MicroBT op hun websites berichten gepubliceerd over vertragingen in hun after-sales services. Deze vertraging zal zeker tot 10 februari duren.

Naast het corona virus is er nog een belangrijk evenement waar miners zich druk over maken. De Bitcoin halving vindt plaats over minder dan 100 dagen. Mining bedrijven verdienen dan dus de helft minder BTC tokens dan dat ze nu doen. Dit kan de winst van de miners flink omlaag brengen. Echter, verschillende crypto analisten vertellen dat de Bitcoin koers flink kan gaan stijgen door de halvering. Als dat zo is hoeven de miners zich geen zorgen te maken.

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC