Bitcoin

China stopt cryptomining in de provincie Anhui

De Chinese regering blijft de crypto miningindustrie hard aanpakken. Ook in de provincie Anhui is alle miners opgedragen hun werk stop te zetten.


Ook Bitcoin miners in Anhui moeten stoppen

De lokale autoriteiten in Anhui, een kleine provincie in het oosten van China, hebben een reeks maatregelen aangekondigd om de groeiende vraag naar elektriciteit en het bijbehorende stroomtekort aan te pakken, zo meldde het lokale persbureau Hefei Online.

Het stopzetten van crypto miners is een belangrijk onderdeel om het energieverbruik in de provincie te beteugelen. Daarnaast gaan ze extra streng kijken naar de bouw van datacenters en de elektriciteitsprijzen onder de loep nemen om het energieverbruik in de provincie te optimaliseren.

De provincie Anhui in China staat bekend als een van de armste provincies van China en is pas in 2020 verwijderd van de officiële lijst van verarmde gebieden. Anhui is qua inwonersaantal de zeven na grootste provincie van het land. Het elektriciteitsnet van de provincie draait voornamelijk op kolencentrales en een beetje op waterkrach, wind- en zonne-energiecentrales.


China wil alle crypto mining centrales sluiten

Sommige rapporten suggereren dat het optreden in Anhui deel uitmaakt van een breder landelijk initiatief om alle cryptomining-activiteiten in heel China stop te zetten.

De Chinese cryptojournalist Colin Wu vertelde woensdag dat China alle provincies in het land een bericht heeft gestuurd met het verzoek om crypto mining centrales te sluiten. “Op dit moment zijn sommige provincies met onvoldoende macht in China, zoals Henan en Anhui, ook begonnen dit uit te voeren”.

Het lijkt erop dat meer dan de meeste crypto miners in China al hun deuren hebben gesloten. Analisten voorspellen dat meer dan 90 procent van de Chinese miners de komende maand hun deuren zullen hebben gesloten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App:

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

BitMEX-oprichter: Volgende week begint nieuwe crypto Bull Run
Bitcoin koers hard onderuit, kan een nieuwe bankencrisis redding brengen?
Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC