Blockchain Nieuws

China van plan om NFT’s te scheiden van crypto’s

China wil een duidelijke grens gaan trekken tussen cryptocurrencies en Non-Fungible-Tokens (NFT’s). Dit door een nieuwe blockchain-infrastructuur te ontwikkelen.


Helpen bij ontwikkeling van apps en platforms

Een door de overheid gesteund blockchain-project, het Blockchain-based Service Network (BSN) werkt naar verluidt aan een nieuwe infrastructuur die zowel bedrijven als individuen ondersteunt bij het bouwen van apps en platforms om NFT’s te beheren.

Het nieuwe project heeft de naam ‘BSN-Distributed Digital Certificate’ ontvangen en heeft als doel om de inzet van niet-crypto NFT’s te ondersteunen via verschillende applicatieprogrammeerinterfaces. Dit helpt op zijn beurt bij de ontwikkeling van apps en platforms waarbij fiat-valuta’s de enige betalingsmethoden zijn.


Wil jij crypto’s verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Geen juridische problemen

Het is benoemingswaardig dat NFT’s in China momenteel geen enkele vorm van juridische problemen met zich meebrengen, zolang ze niet gebruikt worden met Bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies.

Het is echter in China niet legaal om publieke blockchains te beheren. Het is hierdoor nodig om een nieuwe en speciale NFT-infrastructuur te ontwikkelen. Zonder deze speciale infrastructuur kunnen NFT’s enkel en alleen worden ingezet op volgens China onbetrouwbare particuliere blockchains in het land.


Scheiden van NFT’s en Cryptocurrencies

Door vervolgens een gecentraliseerde entiteit de infrastructuur te laten beheren kan er in China een volledig compatibel NFT-platform worden gecreëerd, dat NFT’s volledig onderscheid van ‘reguliere’ cryptocurrencies.

Toch wordt er naar verluidt alles aan gedaan om het netwerk zo transparant mogelijk te maken. Waar regelmatig in blockchains gebruik wordt gemaakt van tokens om gasvergoedingen te betalen, zullen de gasvergoedingen nu worden betaald in een fiat-valuta. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe infrastructuur precies klaar zal gaan zijn voor gebruik. Het moet ook nog voldoen aan alle wettelijke eisen voordat hij in gebruik mag worden genomen, wat wellicht voor wat vertraging kan zorgen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten