China
Regulatie

China voegt een nieuwe stad toe aan hun Fintech Pilot Initiative

De centrale bank van China heeft een nieuwe stad toegevoegd aan haar pilot voor fintech-toezicht en innovatie.


Chengdu

De People’s Bank of China heeft Chengdu, de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan, officieel toegevoegd aan de lijst van regio’s die fintech-pilots voor innovatie uitvoeren. Dit blijkt uit een nieuwsbericht op 20 juli.

Insiders uit de branche zijn van mening dat de officiële goedkeuring van Chengdu, de fintech-innovatie verder zal versnellen. De reden hiervoor is dat Chengdu actief zal helpen een regionaal fintech-centrum op te bouwen.

De stad richt zich naar verluidt op big data, kunstmatige intelligentie, cloud computing en blockchain-technologieën. Ook zal de bouw van het centrum zorgen dat de regelgeving versnelt wordt.


Fintech en regulatie

De Chinese centrale bank lanceerde in december 2019 haar eerste pilot in Beijing om erkende financiële instellingen en technologiebedrijven te helpen bij het naleven van wet- en regelgeving en het beheersen van risico’s.

Het doel is volgens het rapport om het gebruik van opkomende technologieën te verkennen en daardoor financiële innovatie te stimuleren, financiering te versterken om de kwaliteit en efficiëntie te verbeteren, en ernaar te streven het vermogen van financiële diensten aan de valuta economie te verbeteren.

De reikwijdte van het huidige fintech-pilotprogramma is uitgebreid naar 9 regio’s. Deze omvatten Beijing, Shanghai, Chongqing, Shenzhen, Xiongan New District, Hangzhou, Suzhou, Guangzhou en nu Chengdu, zegt het nieuws.


Koop de goedkoopste Bitcoins