Nieuws, Trending

China waardeert EOS boven BTC


De Chinese regering heeft een door de overheid gesponsorde waardering van de grootste cryptocurrencies gedeeld met de wereld. De Bitcoin (BTC) heeft plaats moeten maken voor 17 andere cryptocurrencies met zijn plaats op 18. Plaats 1 is toegekend aan EOS.


Ranglijst

Ieder jaar wordt er door het Industrie en Informatie technologiecentrum in China een ranglijst gemaakt. Dit informatie centrum valt onder het Ministerie van Industrie en Informatietechnologieën.

Momenteel staat de top 34 cryptocurrencies vermeld in de ranglijst. Deze worden getoetst aan de hand van de basistechnologie van de crypto, de toepasbaarheid ervan en de creativiteit van de makers. Hierdoor hebben de resultaten vaker voor een controverse gezorgd. Dit komt mede door de lage ranking van de Bitcoin (BTC).


Openbare blockchains

Opvallend is dat openbare blockchains met ondersteuning voor algemene applicatie-ontwikkeling in zijn algemeen hoog in de ranglijst staan. Van de top 10 gaat het hier over 7 openbare blockchains met ondersteuning voor ontwikkeling van applicaties, ofwel 70%.


Ranglijst

Benieuwd naar de top 10? Deze gegevens zijn ook gevisualiseerd en rondgegaan op sociale media als Twitter.