Bitcoin Nieuws

China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken

China waarschuwt mensen dat de Bitcoin koers naar 0 dollar kan zakken. Ook zegt de overheid dat burgers beter niet kunnen investeren in cryptomunten.

Chinese overheid waarschuwt inwoners

De Chinese overheid heeft vlak na de crash van de cryptomarkt crypto-investeerders gewaarschuwd dat de Bitcoin prijs misschien wel naar $0 zou kunnen zakken. Deze uitspraak stond in een rapport van het nationale Chinese mediabureau Economic Daily.

Het rapport van de Economic Daily zegt dat het westen verantwoordelijk is voor het creëren van een markt met een hoge hefboomwerking die vol zit met manipulatie en pseudo-technologieconcepten. Volgens het rapport is dat een belangrijke externe factor die bijdraagt ​​aan de volatiliteit van Bitcoin.

“Bitcoin is niets meer dan een reeks digitale codes. Het rendement komt voornamelijk door speculatie, zo schreef de krant. Verder stelde de krant het volgende:

In de toekomst, zodra het vertrouwen van investeerders instort of wanneer landen Bitcoin illegaal verklaren, zal het terugkeren naar zijn oorspronkelijke waarde, die volkomen waardeloos is.

De Chinese regering heeft afgelopen juli ook al het minen van Bitcoin verboden. Wel heeft het land grootse plannen om haar eigen digitale valuta, de digitale Chinese yuan (e-CNY), te lanceren.

Bitcoin prijsvoorspellingen

De Chinese regering is niet de enige die zich aan een Bitcoin prijsvoorspelling waagt.

Maandag vertelde oprichter en CEO van marktanalysebedrijf DeMark Analytics dat hij gelooft dat de cryptomarkt te maken krijgt met langdurige prijsdaling. Volgens hem kan het tientallen jaren duren voordat de koers weer op zijn piekniveau komt. Hij schreef:

Dergelijke koerscrashes getuigen van een grote waarschijnlijkheid dat het herstel naar all-time highs vele jaren, zo niet tientallen jaren zal duren.

Bank of England heeft vertrouwen in crypto-activa

In tegenstelling tot de waarschuwingen van China, begint de Bank of England juist de potentie te zien van het investeren in cryptomunten tijdens de bearmarkt.

De vice-gouverneur van de bank, Jon Cunliffe, vertelde woensdag aan Bloomberg dat de cryptobedrijven die erin slagen het hoofd boven water te houden tijdens de huidige neergang, de “dominante spelers” in de industrie zullen zijn als de zaken weer omdraaien:

Wat er de komende maanden ook gebeurt met de crypto-wereld, ik verwacht dat crypto technologie en financiën zullen blijven bestaan. Het heeft de mogelijkheid van enorme efficiëntieverbeteringen en veranderingen in de marktstructuur.

Ondertussen sprak de president van El Salvador, Nayib Bukele, ook over de dalende BTC-prijzen. Hij twitterde dat mensen “moeten stoppen met naar de grafiek te kijken en van het leven moeten genieten”. Hij is ervan overtuigd dat de prijzen zullen herstellen.

President Bukele is onder vuur komen te liggen omdat hij in Bitcoin heeft geïnvesteerd en daardoor tientallen miljoenen heeft verloren. Minister van Financiën Alejandro Zelaya heeft echter betoogd dat dit geen verliezen zijn “omdat ze de munten niet hebben verkocht”. Op dit moment handelt BTC op $20.386. Dit is 71% lager dan het hoogste punt en 0,7% lager in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt na slecht nieuws over Amerikaanse economie
Grayscale aangeklaagd omdat GBTC wordt verhandeld met 43% korting
Bitcoin verliest koers van 17.000 dollar, onzekerheid heerst
Meer nieuws

Meest gelezen

SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak
Gene Hoffman: Ripple zal de strijd tegen de SEC verliezen
Terra-oprichter Do Kwon: “Sam Bankman-Fried dumpte 1 miljard dollar aan TerraUSD

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten