china-2506476_1920
Regulatie

China wil digitale yuan gebruiken tijdens de Olympische Winterspelen

De People’s Bank of China is van plan haar digitale valuta in te zetten voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing.


China voert steeds meer tests uit

Volgens een rapport van Reuters zei het hoofd van de afdeling monetair beleid bij de centrale bank, genaamd Sun Guofeng, dat de bank geen tijdschema heeft voor de uitrol van de digitale valuta. Afgaande op de verklaring van Sun, zal de People’s Bank of China het waarschijnlijk lanceren vóór de Olympische Winterspelen van 2022, aangezien ze van plan zijn het te gebruiken tijdens het internationale sportevenement.

Het nieuws wordt naar buiten gebracht nu China steeds meer tests doet om de digitale yuan te testen. Momenteel voert de Chinese centrale bank proeven uit met haar digitale valuta in Shenzhen, Suzhou, Xiongan en Chengdu.

Eerder werd al gemeld dat de bank van plan is om de digitale valuta uit te rollen voor tests in andere regio’s, waaronder Beijing, Tianjin, Hebei en de Greater Bay Area in Hongkong.

Een recente verklaring van de bank merkte ook op dat ze de digitale yuan alleen testten voor kleine retail transacties. De centrale bank maakte sprak de geruchten tegen over het onvermogen om de digitale valuta in bankbiljetten om te zetten en verduidelijkte ook dat de digitale yuan een wettig betaalmiddel is dat gebruikers in een verhouding van 1: 1 in bankbiljetten kunnen omzetten.

Hoewel er nog steeds te weinig informatie is over de digitale valuta van China om iets met zekerheid te zeggen over de lancering en gebruiksscenario’s, is het vrij duidelijk dat de bank snel vooruitgang boekt in de richting van de lancering van de digitale yuan.