Nieuws, Regulatie

China’s centrale bank heeft geen deadline voor eigen token

China heeft geen deadline in gedachten voor zijn digitale valuta. Dit zegt de centrale bank in nieuwe berichten die eerdere verklaringen tegenspreken.


Gouverneur van de centrale bank: we hebben tijd nodig om onderzoek te doen

Zoals de lokale Engelstalige nieuwszender Global Times op 24 september berichtte, heeft de People’s Bank of China (PBoC) nu ontkent dat Beijing klaar is om zijn nieuwe financiële activa te lancheren.

In de publicatie wordt gouverneur Yi Gang niet rechtstreeks geciteerd, maar kwam het er op neer dat hij zei dat de PBoC “risico’s onderzoeken, testen, evalueren en voorkomen.”

“China’s onderzoek naar de ontwikkeling van digitale valuta heeft vooruitgang geboekt. Desondanks heeft het land tot nu toe geen deadline om een ​​digitale valuta te lanceren,” vatte het samen.


Conflicterende officiële instellingen

De huidige berichten spreken de opmerkingen van plaatsvervangend directeur Mu Changchun in augustus tegen. Zoals Newsbit destijds schreef, was de indruk van de PBoC dat de digitale valuta afwas en klaar was voor de lancering.

Mu Changchun voegde eraan toe dat de lancering zou kunnen gebeuren vóór het einde van 2020. Tegelijk met wanneer Facebook van plan is zijn eigen digitale digitale valuta Libra vrij te geven.

De PBoC had aangegeven dat de ontwikkeling van zijn eigen token was versneld als een directe reactie op Libra.

Eerder deze maand suggereerde Mu dat de eigen token zou helpen de monetaire soevereiniteit te waarborgen. Ook zou het deel uitmaken van een voorzichtige planning voor het economisch beleid.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)