Nature-Top-Mountains-Flag-Mountain-China-583097
Nieuws, Regulatie, Trending

China’s eigen Cryptocurrency is klaar voor gebruik

De ‘People’s Bank of China’ zegt dat haar eigen digitale valuta klaar is voor gebruik. Directeur Mu Changchun zegt dat na vijf jaar onderzoek met succes het prototype is ontwikkeld.


China’s eigen cryptomunt is klaar voor gebruik

Mu Changchun vertelt dat het uitgeven van een digitale valuta die puur is gebaseerd op een blockchain systeem uitermate lastig te bereiken zou zijn in een land zo groot als China. Dit omdat het overstappen naar een dergelijke munt een enorme stap zou zijn voor de retailers.

De digitale munt gaat daarom een tweelaags besturingssysteem gebruiken om de complexe economie en de enorme bevolking tegemoet te komen. Hierbij speelt niet alleen de centrale bank van China een rol, maar ook de commerciële banken zullen mee werken aan de digitale munt. Hierdoor zal de toegankelijkheid verbeterd worden en zal de munt snel geaccepteerd worden door het grote publiek.

De directeur van de Peoples Bank of China vertelt dat de nieuwe digitale munt is ontworpen voor kleinschalige zakelijke transacties mogelijk te maken.


China blijft Amerika voor

Een maand geleden schreef Newsbit al een bericht over het plan van China om een nationale cryptocurrency munt uit te geven. Het doel van China is om Amerika en Facebook’s Libra voor te blijven. Dit lijkt nu te gaan lukken, mede doordat de Amerikaanse politiek de stablecoin van Facebook flink afremmen.

Wanneer de Chinese crypto token precies wordt uitgegeven is nog niet duidelijk. De directeur van de bank noemt namelijk geen datum.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)