Newsbit

china bitcoin

China’s Planbureau is benieuwd naar publieke opinie over Bitcoin-mining verbod

china bitcoin

China’s ‘National Development and Reform Commission’ is benieuwd naar de publieke opinie over het onlangs ingestelde Bitcoin mining verbod.


Feedback vanuit alle lagen van de samenleving

Op 24 september voegde het bureau het minen van digitale valuta toe aan de lijst van ‘slechte’ industrieën. Dit gebeurde nadat de regelgevende autoriteiten in Beijing hard hadden opgetreden tegen cryptominers. Er kwam toen eindelijk een definitief standpunt naar buiten van de commissie. Ze zijn schijnbaar al twee jaar in discussie geweest over de kwestie.

Het bureau is benieuwd wat de inwoners van China vinden van het verbod en vraagt nu feedback van mensen uit alle lagen van de samenleving. De feedback-periode duurt een maand, vanaf donderdag 21 oktober tot 21 november. Degenen die geïnteresseerd zijn in het geven van feedback over de kwestie, hebben vier verschillende manieren om hun mening kenbaar te maken. Dit kan met e-mails, fysieke post en comment secties op de website van de commissie.

Volgens verschillende analisten is de vraag naar de opinie van inwoners een teken dat China misschien toch iets minder hard tegen crypto’s op zal gaan treden.


Amerika vervangt China

Hiermee samenhangend, plaatste de commissie ook een bericht op haar website waarin stond dat de Verenigde Staten China heeft vervangen als het meest dominante Bitcoin-mining land ter wereld.

Amerika is nu goed voor meer dan een derde van de wereldwijde hash-rate verdeling van Bitcoin. Kazachstan en Rusland staan respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Op het hoogtepunt van China’s dominantie hadden Chinese miners driekwart van de wereldwijde Bitcoin-hashrate in handen. Chinese miners die door het verbod zijn verdreven, hebben naar verluidt hun hardware naar overzeese locaties verplaatst, waaronder Kazachstan. Er zijn ook staten, zoals Texas en Florida, die een aantal van deze bedrijven willen aantrekken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top