Regulatie Nieuws

Chinese ambtenaren ontvangen vanaf mei salaris in digitale yuan

De Chinese stad Changshu heeft aangekondigd dat vanaf mei 2023 alle ambtenaren binnen haar rechtsgebied hun volledige salaris in digitale yuan zullen ontvangen, aldus lokale bronnen.

Salaris in digitale yuan

Uit een verklaring van de stadsautoriteiten blijkt dat ambtenaren – waaronder functionarissen, openbare instellingen en staatsbedrijven op alle niveaus – hun salaris in digitale yuan uitbetaald zullen krijgen.

Een medewerker van een lokaal ziekenhuis bevestigde naar verluidt dat het personeel vanaf volgende maand salarissen in digitale yuan zal ontvangen. Daarnaast werd aan verslaggevers medegedeeld dat werknemers via zelfbedieningsterminals kunnen kiezen voor betalingen in digitale yuan.

China probeert acceptatie digitale yuan te vergroten

China zet zich in om de acceptatie van de digitale yuan te vergroten. Op 6 februari gaven verschillende Chinese stadsbesturen gezamenlijk meer dan 180 miljoen yuan (25 miljoen euro) aan digitale valuta van de centrale bank (CBDC) weg tijdens de viering van het nieuwe maanjaar, met als doel de acceptatie te stimuleren.

In de provincie Jiangsu, waar Changshu gelegen is, werd in het eerste kwartaal van 2023 reeds een proefprogramma voor de digitale yuan opgestart.

De inspanningen van de Chinese regering om de acceptatie van de digitale yuan te bevorderen zijn tot nu toe echter niet goed aangeslagen. In de eerste vier dagen na de officiële lancering van de digitale yuan-wallet in Hongkong hadden slechts 625 inwoners zich aangemeld.

Het gebrek aan acceptatie was opmerkelijk, ondanks een korting van 20% op aankopen bij 1.400 lokale winkeliers – een door de overheid gesubsidieerde korting voor CBDC-gebruikers.

Regulatie nieuws

Groeiende onrust in Amerikaans bankwezen stimuleert vertrouwen in Crypto
Kan Amerika zijn rekeningen nog betalen na 1 juni?
Europese waakhond waarschuwt voor mogelijkheid bankrun op stablecoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren