Bitcoin

Chinese Bitcoin miners verhuizen naar Kazachstan

China, ooit de thuisbasis van ongeveer 65% van de totale Bitcoin hashrate, heeft een groot aantal mining operaties in het land gedwongen te stoppen met hun werkzaamheden.

Het BTC mining verbod betekent dat miners gedwongen zijn hun spullen in te pakken. Sommige miners zijn zelfs al bezig hun apparatuur naar het buitenland verplaatsen.


Miners trekken weg uit China

Volgens bronnen heeft China’s verbod ertoe geleid dat ongeveer 70 procent van de mining capaciteit in het land al is stopgezet. Eind deze maand zal bijna 90 procent offline zijn gehaald.

Voor sommige miners gaat het verbod verder dan het uitzetten van hun apparatuur. Dit aangezien elektriciteitscentrales in bepaalde gebieden in de provincie Sichuan hebben gezorgd dat de panden geheel ontruimt moeten worden. De getroffen miners hebben niet meer dan veertien dagen om al hun spullen te verwijderen.

Een aantal grote Bitcoin miners zijn daarom al begonnen met het opzetten van hun bedrijf in andere landen. Zo heeft BTC.com, de op vier na grootste Bitcoin mining pool, verhuist naar Kazachstan.

Eerder in juni stuurde de burgemeester van Miami, genaamd Francis Suarez, al een open uitnodiging aan Chinese miners, waarbij hij de goedkope kernenergie van de stad en de gunstige regelgeving als voordeel noemde voor de bedrijven om zich in Miami te vestigen.

Zhang voerde echter aan dat de migratie naar het buitenland voor Chinese miners allesbehalve simpel is. Dit omdat de kosten voor het draaien van hun operatie nog altijd veel hoger zullen liggen dan in China.

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving