Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Chinese Bitcoin miners verhuizen naar Kazachstan

China, ooit de thuisbasis van ongeveer 65% van de totale Bitcoin hashrate, heeft een groot aantal mining operaties in het land gedwongen te stoppen met hun werkzaamheden.

Het BTC mining verbod betekent dat miners gedwongen zijn hun spullen in te pakken. Sommige miners zijn zelfs al bezig hun apparatuur naar het buitenland verplaatsen.


Miners trekken weg uit China

Volgens bronnen heeft China’s verbod ertoe geleid dat ongeveer 70 procent van de mining capaciteit in het land al is stopgezet. Eind deze maand zal bijna 90 procent offline zijn gehaald.

Voor sommige miners gaat het verbod verder dan het uitzetten van hun apparatuur. Dit aangezien elektriciteitscentrales in bepaalde gebieden in de provincie Sichuan hebben gezorgd dat de panden geheel ontruimt moeten worden. De getroffen miners hebben niet meer dan veertien dagen om al hun spullen te verwijderen.

Een aantal grote Bitcoin miners zijn daarom al begonnen met het opzetten van hun bedrijf in andere landen. Zo heeft BTC.com, de op vier na grootste Bitcoin mining pool, verhuist naar Kazachstan.

Eerder in juni stuurde de burgemeester van Miami, genaamd Francis Suarez, al een open uitnodiging aan Chinese miners, waarbij hij de goedkope kernenergie van de stad en de gunstige regelgeving als voordeel noemde voor de bedrijven om zich in Miami te vestigen.

Zhang voerde echter aan dat de migratie naar het buitenland voor Chinese miners allesbehalve simpel is. Dit omdat de kosten voor het draaien van hun operatie nog altijd veel hoger zullen liggen dan in China.

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten