Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Chinese centrale bank maakt alle crypto transacties illegaal

De People’s Bank of China heeft een verbod opgelegd op alle cryptocurrency-gerelateerde transacties, zo blijkt uit een verklaring van vandaag.  


Crypto-activiteiten zullen “zwaar worden gestraft”

Bitcoin, Ethereum, Tether en andere belangrijke crypto’s mogen niet op de markt circuleren. Alle zakelijke activiteiten met betrekking tot digitale valuta worden vanaf nu als illegaal beschouwd in China. Het land gaat echter nog niet zo ver als het verbieden van cryptocurrency-eigendom.

De centrale bank beweert dat het de monitoring van risico’s met betrekking tot cryptocurrency-handel zal versterken. Ook benadrukt de bank dat het illegaal is voor buitenlandse exchanges om diensten te verlenen aan Chinese inwoners:

“Overzeese virtuele valuta-exchanges die diensten verlenen aan Chinese inwoners via internet zijn ook illegale financiële activiteiten.”


China probeert kapitaal uitstroom tegen te gaan

Illegale cryptocurrency-gerelateerde activiteiten zullen zeer zwaar worden bestraft. Francine Lacqua van Bloomberg merkte op dat China waarschijnlijk probeert de kapitaal uitstroom tegen te gaan:

VanEck’s directeur, Gabor Gurbacs, voorspelt dat de strenge houding van China ten aanzien van crypto er juist voor zal zorgen dat investeerders veel kapitaal van Azië naar westerse landen verplaatsen.

China heeft ook de maatregelen tegen cryptocurrency-mining opgevoerd. Het bracht een gedetailleerd plan uit over hoe de industrie in het land kan worden uitgeroeid, waarbij een verwijdering van de alle resterende crypto miningbedrijven vereist is.

Dit komt nadat vrijwel alle grote provincies in de zomer een verbod op Bitcoin-mining hebben opgelegd. Hierdoor werden lokale miners gedwongen naar het buitenland te verhuizen.

Hoewel de cryptogemeenschap de neiging heeft om de “China FUD” af te doen als ‘niets nieuws’ is de markt duidelijk niet immuun voor het harde optreden.

De Bitcoin-prijs is in een paar uur tijd met meer dan 5% gedaald en is gedaald tot een dieptepunt van $41.300. Altcoins hebben het zelfs nog zwaarder. Zo is de Ethereum prijs met meer dan 7% gedaald en de Binance Coin met meer dan 8%.

Bitcoin nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen Dit is waarom de Bitcoin koers tot boven de 20 duizend dollar is gestegen
Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt Crypto in het groen nu buitenlandse druk op Federal Reserve toeneemt
McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad McDonald’s gaat Bitcoin en Tether accepteren in Zwitserse stad
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten