Nieuws, Trending

Chinese cryptocurrency miljonairs kopen vastgoed met Bitcoins

Als je op tijd Bitcoins had gekocht, heb je nu heel veel geld. Veel van deze vroege investeerders waren chinezen. Nu kopen veel van deze investeerders vastgoed met hun Bitcoins.

Je kunt gewoon alles kopen wat je wilt

Een voorbeeld van zo’n vroege crypto investeerder is Guo Hongcai. Hongcai verkoopt net als vele chinezen een deel van zijn cryptocurrencies om onroerend goed in het buitenland te kopen. In april dit jaar verkocht Hongcai zo’n 500 Bitcoins in Amerika. Hij gebruikte het geld om een enorm herenhuis te kopen in Los Gatos, een plaats dichtbij San Francisco. Ook kocht hij een Rolls-Royce voor op zijn enorme oprit. Hongcai vertelt dat steeds meer chinezen vastgoed kopen: “Het is heel normaal om bitcoins in de VS te verkopen. Na de verkoop van je bitcoins, kun je gewoon alles kopen wat je wilt.” Vastgoed is altijd een goede investering. Het is waarde vast. Een totaal andere investering als cryptocurrencies dus.

Makkelijker om geld naar buitenland te krijgen

De Chinese crypto miljonairs kopen vastgoed in het buitenland om hun geld en dus het risico van hun investeringen te verspreiden. Sommige kopen vastgoed, anderen kopen een vreemde valuta. Cryptocurrencies worden steeds meer gebruikt om Chinees geld in het buitenland te krijgen. Natalia Karayaneva CEO van Propy legt uit waarom: “We zien dat steeds meer mensen bereid zijn om onroerendgoed met cryptocurrencies te kopen. Door gebruik te maken van Bitcoins kunnen chinesen hun kapitaal makkelijker naar het buitenland verhuizen. In plaats van een bankrekening in Hong Kong op te zetten en hun geld uit het land te halen door zakelijke constructies op te zetten gebruiken de chinezen nu Bitcoins.”

Crypto heeft wereldwijde impact

Toch zijn de Chinezen niet de enigen die huizen kopen met cryptocurrencies. Zo kochten in 2017 Europeanen met veel Bitcoins grote appartementen in Dubai. Waar ter wereld er ook aankopen gedaan worden. Het wordt steeds duidelijker dat de crypto rijkdom een grote impact kan hebben op de wereldwijde huizenmarkt.