Stablecoin Nieuws

Chinese digitale yuan krijgt smart contracts en andere functies

De Chinese central bank digital currency (CBDC), die ook wel door het leven gaat als de digitale yuan of de e-CNY, krijgt dankzij een nieuwe update smart contracts en andere functionaliteiten. De smart contract functie is gelanceerd op de Meituan app, een Chinese app waarmee je van alles ene nog wat kunt laten bezorgen.

Hoe werkt het?

Als gebruikers van Meituan een order plaatsen met hun e-CNY wallet, dan gaat een smart contract op zoek naar triggers en zoekt het naar sleutelwoorden en gekochte items. ALs een gebruiker iets koopt dat op de lijst met sleutelwoorden van de dag staat, dan doen ze automatisch mee aan een soort loterij. De prijs is een deel van een rode enveloppe, die ook wel bekendstaat als een hongbao waarin 8.888 yuan zit.

Het getal 8 staat voor geluk in China, vandaar dat ze hier waarschijnlijk 8.888 yaun instoppen. Dat bedrag is tegen de huidige koersen ongeveer 1.300 dollar waard. Hongbao zijn traditionele kleine pakketjes die Chinezen aan elkaar geven tijdens nieuwjaar om elkaar veel geluk te wensen. In december introduceerde de e-CNY wallet applicatie de mogelijkheid voor gebruikers om digitale rode enveloppes te sturen.

Andere toepassingen

De smart contracts zijn niet het enige wat nieuw is aan de e-CNY. Het is vanaf 16 januari ook mogelijk om aandelen te kopen met de digitale yuan. Investeerders kunnen de CBDC vanaf nu ook gebruiken met de mobiele app van Soochow Securities, een lokale aandelenbroker. De wallet voor de digitale yuan heeft ook een update gekregen, want gebruikers kunnen nu contactloos betalen met hun Android-telefoons, zelfs als het apparaat zelf zonder internet of stroom zit.

China voegt de nieuwe toepassingen waarschijnlijk toe omdat het vooralsnog lastig blijkt om mensen aan een CBDC te krijgen. Het biedt te weinig voordelen, waardoor iedereen nog van de conventionele methoden gebruikmaakt. In principe heeft een CBDC ook niet zoveel met Bitcoin te maken, behalve dat het een digitale vorm van geld is. De absolute schaarste van Bitcoin kopiëren overheden natuurlijk niet met hun CBDCs.

Stablecoin nieuws

‘Tether heeft 1,7 miljard dollar aan extra reserves’
Ripple-advocaat haalt uit naar Amerikaanse autoriteiten
National Australia Bank maakt eerste internationale stablecoin-transactie
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?