Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Chinese Ethereum miner wil Merge tegenwerken en eigen fork ontwikkelen

De prominente ETH miner Chandler Guo doet een poging om Ethereum te forken en het project daarmee op Proof-of-Work te houden.

Ethereum is momenteel bezig met de laatste stappen richting de transitie naar Proof-of-Stake, wat het einde van mining op Ethereum markeert. Daar legt Chandler Guo zich niet bij neer, want hij komt binnenkort met ETHPOW.

Wat is ETHPOW?

ETHPOW staat natuurlijk voor Ethereum Proof-of-Work en is een versie van Ethereum die op Proof-of-Work blijft draaien. Daarmee zet deze beweging zich af tegen de transitie naar Proof-of-Stake. Ethereum miners zijn uiteraard niet heel blij met die transitie, aangezien hun kostbare apparatuur daarmee in feite waardeloos wordt. Deze beweging is een ultieme poging om hun onderneming overeind te houden en de apparatuur alsnog aan het werk te kunnen zetten.

Het is echter nog maar de vraag in hoeverre de gebruikers van Ethereum voor deze versie van het netwerk kiezen. Hoewel het allesbehalve een zekerheid is dat The Merge op de lange termijn een succesvolle transitie zal blijken, is alle marketing in het voordeel van Proof-of-Stake. De meeste mensen verdiepen zich niet in de technische details die schreeuwen dat The Merge op de lange termijn weleens problemen kan opleveren.

Niet de eerste hard fork

De afsplitsing van ETHPOW zou niet de eerste hard fork voor Ethereum betekenen. In 2016 werd het netwerk ook geforkt om de schadelijke effecten van de DAO-hack te neutraliseren. Het resultaat van die hard fork is het huidige Ethereum. Er was een relatief kleine groep die het daar niet mee eens was en besloot met de oude blockchain verder te gaan. Dit is Ethereum Classic (ETC) een project dat je wellicht al eens voorbij hebt zien komen.

Interessant is dat Chandler Guo destijds ook degene was die achter Ethereum Classic zat. De plannen van Guo zijn overigens allesbehalve compleet. Om alles te regelen moet er zowel economisch als technisch nog het één en ander gebeuren. Als ETHPOW waarde wil genereren, dan moet het mensen overtuigen om dat netwerk te gebruiken en daar hun vermogen te stallen. Op dit moment lijkt dat een lastige missie, maar het is zeker interessant om te blijven volgen.

Ethereum nieuws

Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH Ethereum-whale uit ICO-tijdperk verplaatst 145.000 ETH
Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid” Coinbase CEO: “We stoppen met Ethereum staking als dat moet van de overheid”
Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief Slapende Whale met meer dan 145.000 ETH eindelijk weer actief
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten