Regulatie Nieuws

Chinese media hint op strengere regels voor crypto na Luna-crisis

Na de crash van de Terra blockchain, en de aanhoudende bearmarkt, informeerde de Chinese regering haar burgers over mogelijk strengere regelgeving voor cryptocurrency.

LUNA-crash bevestigt China’s hardhandige aanpak tegen crypto

De recente ineenstorting van het Terra crypto-project heeft de hele wereld sceptisch gemaakt over cryptomunten. Een Chinese nieuwssite, Economic Media, sprak op 31 mei over de crash van de Terra blockchain, zijn TerraUSD stablecoin, en de Luna token. De nieuwssite prees het rapport de Chinese overheid voor haar acties richting het verbieden van cryptocurrency in het land.

Het Chinese verbod op cryptocurrency

Afgelopen september heeft de Chinese overheid een verbod aangekondigd op alle cryptocurrency transacties. De Chinese centrale bank meldde dat alle cryptocurrency transacties en mining-projecten binnen het land illegaal waren.

De bank legde de nadruk op het gebruik voor digitale misdrijven, belastingontduiking en andere mogelijke financiële risico’s. Bovendien legde de PBOC (People’s Bank of China) uit dat cryptocurrencies, in tegenstelling tot fiatvaluta’s en andere grondstoffen, ongelooflijk volatiel en speculatief zijn. Het is volgens hen een zeer gevaarlijke investering.

Commentaar op het crypto-verbod

Een verslaggever genaamd, Li Hualin, sprak zich uit over de aanhoudende en extreem harde aanpak in China. Hij zei dat dit zeer effectief is geweest in het minimaliseren van investeringsrisico’s. Hualin legde ook uit dat verschillende andere landen proberen om crypto en stablecoins te reguleren na de Terra crash.

Het crypto-verbod van 2021 in China is niet de eerste in zijn soort binnen het land. In 2017 verbood de Chinese overheid namelijk cryptocurrency exchanges. Sindsdien is het zijn inspanningen tegen cryptocurrencies binnen het land aan het verscherpen. Bovendien waarschuwden verschillende federale agentschappen tegen het investeren in cryptocurrencies, onder vermelding van de risico’s die ermee gepaard gaan.

In een interview legde verslaggever Colin Wu uit dat de wet van het land juridische entiteiten niet toestaat om cryptocurrency-diensten te verlenen. De wet verbiedt retailers en gebruikers echter niet om cryptocurrency-activa te gebruiken voor hun activiteiten.

Wu benadrukte dat de Chinese overheid na de ineenstorting van Terra haar restricties tegen crypto’s en stablecoins waarschijnlijk zal opvoeren. Zo zou het land het gebruik van deze digitale activa zelfs volledig kunnen verbieden.

Bovendien zou China niet alleen de regelgeving op zijn eigen grondgebied kunnen aanscherpen. Ook kan de controle op grensoverschrijdende betalingen opgevoerd worden.

Regulatie nieuws

Advocaat-generaal van Bahama’s verdedigt werkwijze van zijn land rondom FTX debacle
Verschillende Amerikaanse staten openen onderzoek naar crypto-leenplatform Genesis
Oezbekistan geeft eerste 2 cryptolicenties uit aan lokale cryptopartijen
Meer nieuws

Meest gelezen

Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten