Chinese overheid verlaagd elektriciteitskosten om Bitcoin-miners te beschermen

Er wordt steeds meer gevreesd dat de grote Bitcoin-miners het niet zouden redden bij de stagnerende Bitcoin (BTC)-prijzen. Hierdoor zouden veel miners in de Chinese provincie Sichuan, waar de meerderheid zich bevindt, in de problemen komen. Om deze mensen te beschermen gaat de Chinese de elektriciteitskosten verlagen.


Bitcoin-MineHub Sichuan

Volgens een interview met Mao Shixing, de oprichter van F2pool, zouden bijna 60.000 miners de deuren moeten sluiten, te midden van een stagnerende Bitcoin-prijs. In totaal zijn er tussen de 600.000 en 800.000 Bitcoin-miners actief in de Chinese provincie.

Alhoewel de stagnerende prijs volgens sommige een mogelijkheid zijn om te gaan stijgen, duurt het nog eventjes voordat de halvering daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. In deze tussentijd kunnen miners gedwongen worden om hun activiteiten te stoppen, vanwege te weinig winsten.

Nu heeft de Chinese overheid hier gehoor aan gegeven en brengt het een beleid uit ter ondersteuning voor de miners en is het van plan om de elektriciteitskosten in de provincie Sichuan te verlagen. Sichuan wordt ookwel de Bitcoin-MineHub genoemd vanwege de vele miners die actief zijn in deze provincie.


Regenseizoen

Deze verlaging van de elektriciteitskosten in de Chinese provincie komt echter niet volledig uit het niets. De opbrengsten die hierdoor worden misgelopen moeten natuurlijk gedeeltelijk worden terugverdiend. Er is dan ook een regenseizoen opkomst, waardoor er meer elektriciteit kan worden gegenereerd uit een duurzame bron: waterkracht. Deze vorm van energie-opwekking brengt in het regenseizoen zoveel energie met zich mee dat de overheid hierdoor deze kosten kunnen verlagen. Deze zet helpen de Bitcoin-Miners echter enorm.

 
 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken