Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Chinese politie neemt 190 Crypto-Miners in beslag

In de Chinese provincie Guangdong is naar verluidt een illegale crypto-miningbedrijf opgedoekt. Zij zouden in het geheim opereren, in een oplaadstation dat bedoeld was voor elektrische voertuigen.


Crypto-farm kon lang onopgemerkt blijven

De illegale crypto-miners zouden actief zijn in de stad Guangzhou, een stad in China met meer dan 15 miljoen inwoners. In totaal zouden er zo’n 190 crypto-miners gebruikt worden die gezamenlijk een geschatte waarde van 5 miljoen Yuan hebben. Dit komt neer op circa €726.000. Alle miners zijn inmiddels door de politie in beslag genomen.

Doordat de mining-operaties werden uitgevoerd in een laadstations voor auto’s, konden ze lang onopgemerkt blijven. Het is namelijk niet gek dat deze locaties veel stroom verbruiken. Tevens zouden de operaties achter gesloten deuren uitgevoerd worden en stond er een bewaker bij de poort. Het gehele gebied kon indien nodig worden afgezet. In totaal was de crypto-farm meer dan 1.000 uur actief, waarin ze ruim 90.000 kilowattuur aan stroom konden verbruiken.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Crypto-verbod in China

Toch kwamen de Chinese autoriteiten de crypto-farm vanwege het extreem hoge energieverbruik op het spoor. Hierop besloten ze onderzoek te doen en langs te gaan. Vervolgens troffen ze de crypto-farm aan.

De autoriteiten in verschillende provincies van China hebben sinds het crypto-verbod van afgelopen jaar diverse inspecties op staats- en stadsniveau uitgevoerd om zelfs de kleinste farms weg te vagen. Dit is inclusief kleine mining-installaties van hobbyisten aan huis. China, dat vóór het hardhandig optreden meer dan 60% van de hashkracht van het Bitcoin (BTC)-netwerk bijdroeg, heeft momenteel bijna nul aandelen in de wereldwijde Bitcoin-mijnactiviteiten. Ze lijken hiermee goed op weg te zijn om alle miners uit het land te krijgen. Het is nog niet bekend hoelang het precies gaat duren voordat daadwerkelijk alle crypto-miners het land verlaten hebben.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten