Politie
Regulatie

Chinese Politie ontdekt grootschalige ondergrondse bankfraude betrokken bij Tether

De Chinese politie heeft een ondergronds bankfraudeschandaal ter waarde van 1,9 miljard dollar blootgelegd, waarbij de populaire stablecoin Tether (USDT) betrokken was. Deze illegale bankactiviteiten vonden plaats in de Chinese stad Chengdu en maakten gebruik van de USDT stablecoin voor het wisselen van vreemde valuta.

Twee ondergrondse operaties vernietigd

Volgens een mediarapport uitgebracht door de stadspolitie van Chengdu, zijn er 193 verdachten gearresteerd verspreid over 26 provincies. Het politierapport onthulde dat de ondergrondse USDT-bankactiviteiten in januari 2021 begonnen en voornamelijk werden gebruikt voor het smokkelen van medicijnen, cosmetica en beleggingsactiva naar het buitenland.

De autoriteiten wisten twee ondergrondse operaties in de provincies Fujian en Hunan te vernietigen en bevroor 149 miljoen yuan (ter waarde van 20 miljoen dollar) die verband hield met deze USDT-bankactiviteiten.

Omzeilen van nationaal verbod

Ondanks een breed verbod op crypto-gerelateerde activiteiten in China blijven Chinese handelaren manieren vinden om dit nationale verbod te omzeilen en crypto-activa op alternatieve manieren te gebruiken. Een rapport van Kyros Ventures toont aan dat Chinese handelaren tot de grootste stablecoin-houders ter wereld behoren. Het rapport stelt dat 33,3% van de Chinese investeerders een aanzienlijk aantal stablecoins bezit, waarmee ze op de tweede plaats komen na Vietnam met 58,6%, wat wijst op een hoger niveau van risicobereidheid.

De Chinese overheid heeft het gebruik van cryptocurrency, cryptocurrency-exchanges en Bitcoin-miningactiviteiten verboden. Desondanks hebben lokale inwoners manieren gevonden om deze verboden te omzeilen. Toen het Bitcoin-miningverbod van kracht werd, was China verantwoordelijk voor het grootste deel van de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk. Hoewel deze bijdrage na het verbod bijna tot nul daalde, steeg de Chinese mining-hashrate binnen een jaar weer naar de tweede plaats, wat aantoont dat individuen de beperkingen blijven trotseren.

Na het verbod op gecentraliseerde exchanges, wendden Chinese handelaren zich tot gedecentraliseerde protocollen om hun handel voort te zetten. Dit leidde tot een aanzienlijke toename in het gebruik van op DeFi-gebaseerde protocollen door Chinese handelaren, terwijl anderen het verbod omzeilden met behulp van virtuele particuliere netwerken (VPN’s).

Regulatie nieuws

Nigeriaanse gevangenis weigert rechterlijk bevel en onthoudt zieke Binance-directeur van medische zorg
Israël versnelt ontwikkeling van de digitale Sjekel
Hoe de politieke verandering in de VS Ripple kan helpen in de rechtszaak tegen de SEC
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017