Cryptocurrency

Cryptocurrency

Chinese sociale media-giganten stappen crypto-markt in

Na de recentelijke Bitcoin (BTC)-dip zijn diverse grote Chinese bedrijven de crypto-markt ingestapt, waaronder de fotobewerkings-app Meitu.


Meitu wil meer geld in crypto’s investeren

Zo heeft de Chinese fotobewerkings-app naar verluidt voor $40 miljoen aan cryptocurrency aangeschaft. Waar het bedrijf voor ruim 22 miljoen aan Ethereum (ETH) aankocht heeft, kocht het ook direct bijna $18 miljoen aan BTC. Hiermee laat het bedrijf zien dat het de crypto-markt inmiddels voldoende vertrouwd om er miljoenen in te investeren.

Naast Meitu hebben ook de autofabrikant Tesla en de website-partij Square aanzienlijke bedragen in de top cryptocurrency geïnvesteerd. Meitu maakt echter een opvallende stap door het merendeel van hun investering in Ethereum te investeren. Alhoewel dit de eerste keer is dat het Chinese sociale media bedrijf in de crypto-wereld stapt, heeft het bedrijf bekend gemaakt dat het in totaal $100 miljoen in digitale activa’s willen investeren. Het bedrijf zal hierdoor nog meerdere investeringen in cryptocurrencies gaan doen.


Wat is Meitu eigenlijk?

Meitu, een Chinese beauty-app heeft binnen China een grote naam voor zichzelf gecreëerd. Het bedrijf staat al voor langere tijd genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange. In 2010 wist de beauty-app de marktdominantie te verwerven door hun gebruikers de mogelijkheid te bieden om nieuwe silhouetten voor zichzelf te maken.

Inmiddels heeft Meitu ruim 295 miljoen gebruikers op maandbasis wereldwijd. Het bedrijf heeft echter voor een lange tijd te weinig aan digitalisering gedaan, waardoor het nu achterop is geraakt bij concurrenten. Hier wil het Chinese bedrijf nu iets aan gaan doen.

Dit wil het bedrijf gaan aanpakken door onder andere naar de blockchain-technologie te kijken en door alvast in cryptocurrencies te investeren. Het Chinese bedrijf verklaarde verder tegenover de Hong Kong Stock Exchange dat ‘cryptocurrencies voldoende ruimte hebben voor waardestijging’ en dat zij dergelijke investeringen zien als ‘een kans om alternatieve manieren te zoeken om te groeien na een bestaansrecht van inmiddels al 13 jaar’.


Opvallende stap voor een Chinees bedrijf

Met dergelijke investeringen, implementeren alle bedrijven die in de relatief nieuwe activaklasse investeren een innovatieve cultuur. Deze cultuur zou er op zijn beurt voor moeten zorgen dat bedrijven technologisch een grote stap vooruit gaan.

Hiernaast zal door de instap van grote (technologische of financiële) bedrijven ervoor kunnen zorgen dat de langetermijninvestering voor digitale activa’s op de lange termijn verbeterd zullen worden.

Opvallend is de stap van het Chinese bedrijf wel. Dit komt omdat China vanaf 2018 alle ICO’s en beursnoteringen geblokkeerd heeft. Hierdoor maakte Meitu bekend dat hun investering “plaats zak gaan vinden bij gerenommeerde handelsplatforms voor cryptocurrencies die door de groep zijn ingeschakeld met goede beveiligingsmaatregelen.” Hun huidige plan is om de cryptocurrencies aan te houden, wat suggereert dat de prijs van Bitcoin en zelfs Ethereum op korte termijn op zijn minst stabiel zal blijven.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten