Nieuws, Trending

Chinezen blijven handelen in crypto ondanks ban

Handelaren in China handelen gewoon door in crypto, ondanks dat dit onlangs verbannen is in het land. Door gebruik te maken van VPN’s kan de ban worden omzeild. Dit blijkt uit een rapport van een lokale nieuwszender.

VPN Service

Volgens de lokale nieuwszender zijn veel Chinezen overgestapt op zogenoemde VPN services in combinatie met de Tether. Met een VPN service verbinden ze met het internet via een computer die buiten China staat. Hierdoor kunnen ze verschillende blokkades omzeilen.

Rol van opzichter

Volgens het rapport hebben meerdere individuen het klantenproces doorlopen bij een buitenlandse cryptocurrency exchange. Hierbij speelt de exchange de rol van opzichter. Zij beoordelen hierbij de klanten die zich aanmelden op het platform en of deze worden goedgekeurd of niet.

Lijst met verbannen exchanges

Afgelopen maand werd er in Beijing een banlijst uitgebracht. Op deze lijst staan meer dan 120 cryptocurrency exchanges die verbannen zijn om te gebruiken. Volgens de CEO van het Chineze organisatie TideBit zijn deze exchanges gericht op een partij van kleinere beurzen. Hiermee beweren ze actief te zijn in buitenlandse markten. Dit gezegd te hebben zijn ze dus ook in China actief. Dit mag sinds kort niet meer.

VPN’s onmogelijk te blokkeren

Nu blijkt uit een onderzoek dat het niet mogelijk is om alle VPN services te blokkeren. Hierdoor kunnen handige traders vrij eenvoudig nog steeds handelen met cryptocurrency.