Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Chipgigant Qualcomm lanceert Metaverse-fonds van $100 miljoen

De multinationale software- en microchipgigant Qualcomm heeft een Metaverse-fonds van $100 miljoen gelanceerd. Dit doet het ter ondersteuning van extended reality (XR), kunstmatige intelligentie (AI) en augmented reality (AR) technologiebedrijven.


SnapDragon Metaverse Fund

Extended reality verwijst naar de combinatie van smartphones met AR- en VR-technologie zoals headsets en brillen. Het investeringsproject wordt het ‘SnapDragon Metaverse Fund’ genoemd. Dit verwijst naar de Snapdragon-chips van het bedrijf die zijn ontworpen voor een lange lijst aan apparaten, waaronder smartphones, tablets, computers, smartwatches en smartbooks.

Volgens een aankondiging van maandag gaat de financiering ook naar een subsidieprogramma voor ontwikkelaars die XR-gerichte gaming-, gezondheids-, wellness-, media- en entertainmentervaringen bouwen. De CEO van Qualcomm, Cristiano Amon, zei het volgende:

“We kijken er via het Snapdragon Metaverse Fund kijken naar uit om ontwikkelaars en bedrijven van elke omvang in staat te stellen de grenzen van wat mogelijk is te verleggen. We betreden een nieuwe generatie van computergebruik.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een XR-apparaat

Het bedrijf verklaarde dat het ernaar streeft een “ticket naar de metaverse” te zijn via zijn 5G-, AI- en XR-technologieën. Deze technologieën zijn cruciaal voor de Metaverse. De website van Qualcomm geeft aan dat het in de toekomst een smartphone, VR-headset en AR-bril wil combineren tot één XR-apparaat.

“XR zou alle andere schermen in je leven kunnen vervangen, zoals die grote tv in je woonkamer. Mobile XR heeft het potentieel om een van ’s werelds meest gebruikte computerplatform te worden. Het is vergelijkbaar met de huidige smartphone.”

Het bedrijf zei dat de ontvangers van de subsidies vroegtijdige toegang zullen krijgen tot geavanceerde XR-platformtechnologie, hardwarekits, een wereldwijd netwerk van investeerders en co-marketing- en promotiemogelijkheden.


De opkomst van de metaverse

Crypto staat de laatste tijd in de schijnwerpers. Mede door het aanhoudende conflict tussen Rusland en Oekraïne. Echter lijkt het erop dat de belangstelling voor Metaverse-projecten begint te groeien.

In de afgelopen zeven dagen zijn de prijzen van de munten van metaverse projecten zoals Decentraland en The Sandbox respectievelijk 7% en 14% gestegen.

De oprichters van de Bored Ape Yacht-club, Yuga Labs, hebben $450 miljoen opgehaald in een financieringsronde, wat nu $4 miljard waard is. Een deel van de financiering is bedoeld voor de ontwikkeling van het door Apecoin gesteund metaverse-project .

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten