Chipotle
Regulatie

Chipotle gaat diverse crypto’s als betaalmiddel accepteren

Klanten van Chipotle kunnen vanaf binnenkort cryptocurrencies gebruiken om te betalen. Diverse crypto’s zoals Bitcoin, Ethereum en Dogecoin zullen worden geaccepteerd.

Samenwerking met Flexa

Dit doet Chipotle in samenwerking met een betalingssysteem genaamd ‘Flexa’. Alhoewel dit platform verreweg van een gedecentraliseerde technologie is, maakt het wel crypto-betalingen mogelijk.

Waar Flexa ook al een officiële bevestiging naar buiten gebracht heeft over de acceptatie van crypto, heeft Chipotle hier nog niets over naar buiten gebracht.

Downloaden van App

Iedereen die in eerste instantie met crypto wil betalen bij Chipotle, zal de SPEDN-App van Flexa, of de Gemini-App moeten installeren. Vervolgens kunnen ze de digitale wallets via de app verbinden met Metamask of Coinbase, waarin hun digitale valuta’s of stablecoins ondergebracht zijn.

Dit bovengenoemde is direct een grote reden waarom cryptobetalingen nog niet mainstream geworden zijn. Het is in veel gevallen nog lastig om met crypto’s te betalen. Toch is het nog steeds significant dat zo’n grote nationale keten dergelijke betalingen onderzoekt en uittest.

Technisch nog enkele problemen

Hiernaast is er technisch ook nog een probleempje. Het is namelijk zo dat klanten bij Chipotle op deze manier niet echt betalen met crypto op de manier waarop het was bedoeld: als een peer-to-peer (p2p)-systeem, volledig gedecentraliseerd.

Flexa is namelijk een zeer gecentraliseerde oplossing voor het betalen met crypto en vergemakkelijkt het betalen van retailers zoals Chipotle in fiat-valuta of cryptocurrency. Verwacht wordt dan ook dat Chipotle dollarbedragen ontvangt van de crypto waarmee betaald wordt.

De Flexa-App ondervind naar verluidt ook nog enkele bugjes. Niet iedereen heeft het tot nu toe voor elkaar gekregen om bij Chipotle te betalen via de Flexa-App. Hierbij konden werknemers van het bedrijf nog niet iedereen helpen, doordat ze hier nog niet de nodige training voor gekregen hebben. Dit lijken echter slechts enkele opstartproblemen die snel opgelost moeten kunnen zijn.

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving