Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Chivo Bitcoin-wallet van El Salvador heeft ruim 500.000 gebruikers

De Chivo Bitcoin (BTC)-wallet van El Salvador heeft naar verluidt de 500.000 gebruikersgrens doorbroken. De wallet is op 7 september van dit jaar geïntroduceerd.


Moeizame start

De inwoners van El Salvador worden dan ook beloond wanneer zij de app voor het eerst downloaden; zij ontvangen namelijk $30 in de top cryptocurrency. Sinds de introductie van de wallet, heeft het land al 400 Bitcoins aangeschaft.

Toch heeft de Bitcoin-integratie in El Salvador een moeizame start gehad. Inmiddels zijn er al meerdere protesten geweest tegen de goedkeuring ervan, georganiseerd door zowel oppositiekrachten als burgers. Protesteerders zijn door de straten gemarcheerd en hebben zelfs een rechtszaak tegen de goedkeuring aangespannen.

De regering van El Salvador houdt echter voet bij stuk en heeft diverse maatregelen getroffen om mensen te stimuleren om Bitcoin te gebruiken, waaronder het krijgen van $30 in Bitcoin bij de eerste download van de wallet. Ook hoeven buitenlanders bijvoorbeeld geen vermogenswinstbelasting te betalen op hun Bitcoin-winsten. Bovendien, wanneer zij besluiten te verhuizen en een onderneming te starten, mogen ze een permanente verblijfsvergunning aanvragen.


Niet iedereen eens met goedkeuring Bitcoin als betaalmiddel

Hierdoor blijkt dat lang niet iedereen het eens is met de goedkeuring van Bitcoin als betaalmiddel in het land. Gisteren, op 15 september, vierde het land zijn onafhankelijkheidsdag. Vele inwoners protesteerde op deze dag tegen de huidige regering. Onder andere de net nieuw geïnstalleerde Bitcoin-geldautomaten zouden vernield zijn.

Volgens een gebruiker van Reddit zou Bitcoin de al bestaande ongelijkheden in het land verder versterken, iets wat een grote zorg is voor de inwoners van El Salvador. Volgens de Redditor kunnen de Bitcoins die in de Chivo-wallet opgeslagen zijn, ingenomen worden door de overheid van het land. Dit is iets wat tegen het idee van veel cryptocurrencies gaat en niet iedereen is het hier dan ook mee eens.

Iets wat echter niet kan worden ontkend, is dat het gebruik van cryptocurrencies de kosten voor grensoverschrijdende betalingen aanzienlijk verlagen én deze transacties ook nog eens veel sneller maken. Het gebruik van cryptocurrencies kan voor veel landen dan ook een belangrijke rol gaan spelen. Het is op dit moment nog onbekend wat de volgende stap in El Salvador omtrent onder andere Bitcoin zal gaan zijn.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten