VideoGaming
Blockchain, Cardano

Chronoshot maakt zijn debuut op de wishlist van Epic Games Store

Het nieuwe spel Chronoshot, ontwikkeld door RFLXT, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door toegevoegd te worden aan de wishlist van de Epic Games Store. Dit markeert een cruciale stap voor zowel het spel als de onderliggende Cardano-blockchaintechnologie.

Wat is Chronoshot?

Chronoshot is een sciencefiction shooter met een uniek spelmechanisme waarbij de tijd alleen beweegt als de speler beweegt. Deze tactische benadering zorgt voor een verfrissende spelervaring. De early access-versie van het spel is nu beschikbaar op de Epic Games Store, een van de toonaangevende digitale distributieplatforms.

In een poging om een breder publiek te betrekken, heeft RFLXT besloten om een open bèta voor Chronoshot te lanceren, in plaats van de traditionele gesloten bèta. Dit geeft de gemeenschap de kans om deel te nemen en directe feedback te geven, wat essentieel is voor het verfijnen van het spel. Naar verwachting zal de bèta voor het platform, samen met andere Cardano-partnergames, tegen het einde van de zomer beschikbaar zijn, met demonstraties gepland tijdens het RareEvo-evenement.

Gebruik gemaakt van Cardano’s blockchain

Chronoshot maakt gebruik van de Cardano-blockchain om dynamische NFT’s (non-fungible tokens) aan te bieden die unieke levelmechanismen voor personages introduceren. Deze NFT’s zijn voor alle spelers toegankelijk en bieden geen competitief voordeel, waardoor de balans in het spel behouden blijft. Dit aspect is ontworpen om zowel blockchain-enthousiastelingen als traditionele gamers aan te spreken. Hoewel geen externe portemonnee nodig is om te spelen, kunnen spelers er wel een koppelen als ze dat willen.

De early access-versie van Chronoshot bevat twee singleplayer-modi: Time Attack en Survival, beide met leaderboards. Er zijn plannen om kort na de early access-lancering een multiplayer-modus te introduceren, die op basis van gebruikersfeedback verder zal worden ontwikkeld. Hoewel de volledige releasedatum nog moet worden bevestigd, streven de ontwikkelaars naar een volledige lancering eind 2024. Chronoshot blijft gratis te spelen, met optionele cosmetische items die kunnen worden gekocht.

De toevoeging van Chronoshot aan de wishlist van de Epic Games Store benadrukt de innovatieve gameplay-mechanica en blockchain-integratie van het spel. Dit toont het potentieel van door Cardano gesteunde games om een breed publiek aan te trekken. Met zijn focus op community-gedreven ontwikkeling en naadloze blockchain-functionaliteit, is Chronoshot klaar om een blijvende impact te maken in de game-industrie.

Blockchain nieuws

Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen
NPC Labs haalt $18 miljoen op om Web3-gaminglandschap te revolutioneren
Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen