Regulatie

Circa 4.000 Chinese bankrekening bevroren vanwege crypto-connectie

Volgens een onlangs gepubliceerd rapport heeft de politie in de Chinese provincie Guangdong duizenden bankrekeningen bevroren. Het gaat hierbij om ongeveer 4.000 bankrekeningen van Chinese over-the-counter (OTC) (crypto) handelaren.


Breed onderzoek gestart

Naar verluidt is er echter een breed onderzoek gestart naar illegale activiteiten in het land, zoals gokken of witwassen van geld. Het gevolg is dat veel accounts op dit moment mogelijk onterecht bevroren zijn, maar dat zij verwacht wordt dat een groot deel hun crypto’s gewoon terug krijgen.

Uit het rapport wordt duidelijk dat vanaf 4 juni 2020 diverse bankrekeningen zijn bevroren op beveel van de lokale politie. Onbekend is waarom er in 1 klap zo’n groot aantal accounts bevroren zijn. Zo zou de bankrekening van een particuliere belegger ook bevroren zijn, nadat hij wat cryptocurrencies had aangeschaft op een grote en bekende cryptocurrency exchange. Alhoewel wordt verwacht dat de bevriezing op dergelijke accounts gewoon wordt teruggedraaid, is het onbekend wanneer dit precies gebeurt. Mogelijk verliezen onterecht bevroren accounts hierdoor grote winsten mis. Tevens is dit een goed moment voor de lokale wetshandhaving om de exchanges uit te leggen hoe zij on-chain crypto-transacties kunnen bijhouden. Hierdoor wordt dit in de toekomst hopelijk vermeden.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Cryptocurrencies en illegale activiteiten

In veel landen hoeven crypto-wallets nog niet te worden gekoppeld aan persoonlijke identiteiten, zoals een bankrekening of een ID-bewijs. Ook kunnen crypto-transacties nooit worden tegengehouden door welke autoriteit dan ook. Hierdoor kan crypto gevoelig zijn voor illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld.

Diverse cryptocurrencies worden dan ook helaas in toenemende maat ingezet voor dergelijke activiteiten in Latijns-Amerika. Toch zijn steeds meer exchanges in steeds meer geografische-gebieden verplicht om naar persoonlijke identiteiten te vragen wanneer een account op hun platform wordt aangemeld. Hiermee lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat dit volledig wordt aangepakt. Wanneer dit echter precies het geval zal zijn is op dit moment nog onbekend.