USDC
Stablecoin

Circle breidt ondersteuning uit voor USD Coin naar zkSync-platform

In een recente aankondiging heeft de uitgever van stablecoins, Circle, laten weten dat het de ondersteuning voor zijn stablecoin, USD Coin (USDC), heeft uitgebreid naar zkSync, een Ethereum zero-knowledge layer-2-oplossing. Dit initiatief wordt gezien als een belangrijke stap in het bevorderen van het gebruik van USDC binnen een breed scala van financiële applicaties, waaronder betalingen, handel, en het lenen en uitlenen van fondsen.

USDC beschikbaar op 16 blockchain-platforms

Circle benadrukte dat deze nieuwe integratie ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om op zkSync te bouwen met een stabiele munt die is ontworpen voor de lange termijn en die officiële ondersteuning van Circle geniet. Met de toevoeging van zkSync is USDC nu beschikbaar op maar liefst 16 verschillende blockchain-platforms, waaronder prominente namen als Ethereum, Solana, Base, en Arbitrum.

De technologie achter zkSync, die zero-knowledge proofs en rollups combineert, staat bekend om zijn vermogen om transacties snel en tegen lage kosten te verwerken. Dit wordt bereikt door transacties op de Ethereum-hoofdlaag te bundelen en als één enkele transactie te verwerken, waardoor een efficiëntere en kosteneffectievere operatie mogelijk is. Sinds de lancering heeft het zkSync-ecosysteem een significante groei doorgemaakt, met meer dan 180 gedecentraliseerde applicaties en meer dan 5,7 miljoen unieke actieve wallet-adressen in de afgelopen 30 dagen.

Net als bij andere blockchains, kan USDC op zkSync één-op-één worden ingewisseld voor Amerikaanse dollars via Circle of door middel van digitale wallets en beurzen. Ook biedt het cross-chain bridges voor het uitwisselen van USDC’s en toegang voor institutionele beleggers via Circle Mint. Circle’s uitbreiding van USDC naar zkSync wordt geprezen voor het faciliteren van snelle en kostenefficiënte transacties, evenals het ondersteunen van de missie om de doorvoercapaciteit van Ethereum te vergroten.

Toegang tot USDC vergroten

Deze ontwikkeling volgt op eerdere inspanningen van Circle om de toegang tot USDC op verschillende blockchain-platforms te vergroten. Hoewel Circle zijn ondersteuning voor sommige platforms, waaronder de Tron-blockchain, zonder specifieke redenen heeft stopgezet, blijft het bedrijf de geschiktheid van alle blockchains beoordelen als onderdeel van zijn risicobeheerproces.

Deze stap komt ook temidden van juridische uitdagingen, waaronder een rechtszaak tegen Justin Sun en de Tron Foundation door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor het aanbieden van niet-geregistreerde effecten en beschuldigingen van manipulatieve handel, welke Sun ontkent.

Stablecoin nieuws

Kraken overweegt verwijdering van USDT in de EU vanwege MiCA regelgeving
Integratie van Oobit mobiele app stroomlijnt Tether-transacties op The Open Network (TON)
Tether CEO slaat keihard terug naar Ripple CEO Brad Garlinghouse
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?