Circle Overdare
Stablecoin

Circle gaat samenwerking aan met Overdare

In een opzienbarende aankondiging heeft Circle, de uitgever van de stablecoin USDC, een strategische samenwerking bevestigd met Overdare, een joint venture opgericht door de Zuid-Koreaanse giganten in gaming en metaverse, Krafton en Naver Z Corporation.

Deze samenwerking markeert een belangrijke stap vooruit in de integratie van financiële technologieën in de gaming- en metaverse-werelden, met het doel om zowel de manier waarop gameontwikkelaars worden beloond als de ervaring van de gebruiker ingrijpend te transformeren.

Inzetten van programmeerbare wallets van Circle

Door deze alliantie zal Overdare de geavanceerde programmeerbare wallets van Circle inzetten, waardoor het voor gebruikers mogelijk wordt om directe betalingen in USDC te ontvangen. Deze ontwikkeling gaat verder dan alleen het faciliteren van betalingen; het heeft ook de potentie om het beheer van intellectueel eigendom en inkomsten voor contentmakers te revolutioneren. Door de technologie van Circle te benutten, zal Overdare het handelen in intellectuele eigendommen vergemakkelijken en directe uitbetalingen in USDC mogelijk maken, wat de deur opent naar nieuwe verdienmodellen voor makers.

Circle’s CEO Jeremy Allaire heeft zijn enthousiasme uitgesproken over de samenwerking, die hij ziet als een cruciale stap in de richting van het vormgeven aan de toekomst van digitaal entertainment en het bevorderen van een innovatieve Web3-omgeving. De integratie van Circle’s financiële technologieën binnen Overdare’s platform belooft de manier waarop content wordt gecreëerd, gedeeld en gemonetariseerd in de gaming- en metaverse-sectoren te transformeren.

Unieke game-ervaring via Overdare

Overdare, geïnspireerd door het populaire gamingplatform Roblox, is van plan gebruik te maken van Unreal Engine 5 voor het ontwikkelen van AI-gedreven creatietools. Deze tools zullen spelers in staat stellen om hun eigen unieke game-ervaringen binnen de metaverse te ontwerpen en te bouwen. Het platform hanteert een ‘Create-to-Earn’-model, waarmee spelers inkomsten kunnen genereren door digitale activa te creëren en deze als NFT’s te verhandelen op de virtuele marktplaats van Overdare.

Verder zal Overdare’s op Cosmos gebaseerde Layer-1 blockchain, Settlus, worden geïntegreerd om in-game transacties te faciliteren en een efficiënt licentieproces voor interactieve content te ondersteunen. Deze technologie stelt makers in staat om nieuwe inkomstenstromen te ontgrendelen en draagt bij aan een gestroomlijnde en veilige handelsomgeving binnen het platform.

Met de belofte om later in 2024 gelanceerd te worden, streeft Overdare ernaar een revolutie teweeg te brengen in de mobiele gamingwereld door middel van deze samenwerking met Circle. Dit partnerschap belooft niet alleen de manier waarop games worden gespeeld en ontwikkeld te veranderen, maar ook hoe creatieve inspanningen binnen de digitale wereld worden beloond en gewaardeerd.

Stablecoin nieuws

Circle breidt ondersteuning uit voor USD Coin naar zkSync-platform
Ripple komt met eigen Dollar stablecoin en gaat concurreren met USDT
VanEck erfgenaam lanceert eigen stablecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging