USDC
Stablecoin

Circle rolt USDC-tokens uit op Polygon-netwerk

In een opmerkelijke ontwikkeling heeft Circle, de uitgever van de Amerikaanse dollar stablecoin, aangekondigd dat het nu officieel gestart is met het creëren van hun USD Coin (USDC) op het Ethereum Layer 2-schaalprotocol Polygon.

Deze belangrijke stap in de wereld van blockchain en digitale valuta belooft een aanzienlijke impact te hebben op de stabiliteit en efficiëntie van USDC-transacties.

Nieuwe mogelijkheid

Volgens de aankondiging van Circle biedt de integratie van USDC met Polygon nu zowel gebruikers als ontwikkelaars de mogelijkheid om zonder enige noodzaak van brugverbindingen toegang te krijgen tot deze stablecoin, zonder tussenkomst van het Ethereum-netwerk of enige andere blockchain. Circle’s ontwikkelaars-API’s, met inbegrip van Circle Mint en Circle, ondersteunen nu specifiek USDC op het Polygon-netwerk, waarbij slim gebruik wordt gemaakt van de schaalbaarheidsvoordelen die Polygon biedt.

Deze nieuwe ontwikkeling opent de deur voor bedrijven en ontwikkelaars om gedecentraliseerde applicaties (DApps) te bouwen die gebruikmaken van USDC op Polygon. Dit baanbrekende aanbod wordt geroemd vanwege zijn vermogen om vrijwel directe transacties met lage kosten mogelijk te maken, wat van pas komt in verschillende gebruiksscenario’s, zoals betalingen, geldoverdrachten, handel, leningen en kredietverstrekking.

Eerder ook op Ethereum-netwerk

Vóór de aankondiging van Circle met betrekking tot hun native Polygon USDC-aanbod, waren gebruikers van het protocol genoodzaakt om gebruik te maken van de Ethereum-blockchain-gebaseerde bridge USDC (USDC.e). Het belangrijke onderscheid is dat dit token niet wordt uitgegeven door Circle, in tegenstelling tot het nieuwe aanbod dat wordt gegarandeerd als inwisselbaar tegen een verhouding van 1:1 voor Amerikaanse dollars.

Circle heeft voorheen wel ondersteuning geboden voor stortingen en opnames van USDC.e op Polygon via Circle Mint en zijn API’s. De uitgever heeft echter aangekondigd dat deze dienst vanaf 10 november zal worden stopgezet. Gebruikers die trachten USDC.e naar Circle Mint-accounts te overbruggen, worden gewaarschuwd dat hun activa na deze datum mogelijk niet meer kunnen worden teruggehaald.

Bovendien benadrukt Circle dat de introductie van native Polygon USDC de weg opent naar kosteneffectieve wereldwijde betalingen en overboekingen, evenals toegang tot handel, lenen en uitlenen via toonaangevende DeFi-protocollen, zoals Aave, Compound, Curve, Uniswap en Quickswap.

Opmerkelijk is dat de USDC-uitgever ook van plan is om een cross-chain transferprotocol naar Polygon te lanceren, dat interoperabiliteit met andere blockchain-netwerken mogelijk zal maken. Hierdoor kunnen op Polygon gebaseerde USDC-transfers van en naar de Ethereum-blockchain worden gerealiseerd.

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden