USDC Tron
Stablecoin

Circle stopt met ondersteuning voor USDC op Tron-blockchain

Circle, de uitgever van de populaire stablecoin USD Coin (USDC) die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar, heeft aangekondigd dat het de ondersteuning voor het token op de Tron-blockchain zal beëindigen. Dit besluit is genomen als onderdeel van het streven van het bedrijf om ervoor te zorgen dat USDC een vertrouwd, transparant en veilig betaalmiddel blijft.

Ondersteuning word geleidelijk afgebouwd

In een officiële verklaring op 20 februari via een blogpost, maakte Circle bekend dat het per direct stopt met USDC op de TRON-blockchain. De ondersteuning voor het blockchain-netwerk zal geleidelijk worden afgebouwd. Het bedrijf heeft toegezegd dat het tot februari 2025 de overdrachten van USD Coin voor zakelijke klanten van Circle Mint naar andere blockchains zal blijven faciliteren.

Circle adviseert particuliere gebruikers en niet-Circle klanten om hun USDC die op Tron gebaseerd is, over te dragen naar een beurs. Vervolgens kunnen zij deze omwisselen naar een blockchain-netwerk dat nog steeds USDC ondersteunt. De exacte reden voor het stopzetten van de ondersteuning voor Tron werd niet gegeven. Circle gaf aan dat het als onderdeel van zijn risicomanagement voortdurend de geschiktheid van alle blockchains evalueert.

Deze beslissing is het resultaat van een bedrijfsbrede strategie, waarbij verschillende afdelingen binnen het bedrijf, zoals de bedrijfsorganisatie en compliance, betrokken waren. Het nieuws komt te midden van plannen van Circle om naar de beurs te gaan in de Verenigde Staten. Met een marktkapitalisatie van bijna $28 miljard, staat USDC op de tweede plaats na Tether, die een marktkapitalisatie heeft van $97,5 miljard volgens CoinGecko.

Beschuldigingen eerder weerlegd

Eerder, in november 2023, weerlegde Circle beschuldigingen van dienstverlening aan Tron-oprichter Justin Sun. Het bedrijf verklaarde dat het sinds februari 2023 geen diensten meer had verleend aan Sun, na aantijgingen van een ethische groep aan Amerikaanse senatoren dat Circle’s integratie met het Tron-netwerk het bedrijf zou compromitteren. De Campaign for Accountability beweerde dat Tron betrokken was bij meerdere internationale wetshandhavingsacties gerelateerd aan transacties door vermeende georganiseerde misdaadgroepen en gesanctioneerde entiteiten.

In maart 2023 heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Sun en de Tron Foundation aangeklaagd wegens het aanbieden van niet-geregistreerde effecten en manipulatieve handelspraktijken, beschuldigingen die Sun ontkent.

Stablecoin nieuws

Circle breidt ondersteuning uit voor USD Coin naar zkSync-platform
Ripple komt met eigen Dollar stablecoin en gaat concurreren met USDT
VanEck erfgenaam lanceert eigen stablecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging