Altcoin Nieuws, Solana Nieuws

CME Group ‘kijkt naar’ aanbod Solana, Cardano Futures

Binnenkort zijn er mogelijk Solana en Cardano futures-contracten beschikbaar op de Chicago Mercantile Exchange, zo vertelde een directeur van de CME Group eerder deze week.


Er is veel interesse in Solana en Cardano

Payal Shah, de directeur van aandelen- en cryptocurrency-producten bij CME, sprak op de Digital Asset Summit van CryptoCompare in Londen. Ze zei:

“We kijken ernaar. We krijgen een veel verzoeken van klanten om ook andere crypto’s toe te voegen, zoals Solana, Cardano.”

Hoewel ze nog steeds worden gecategoriseerd als “altcoins”, hebben SOL en ADA een vaste plaats in de top 10 grootste cryptomunten veilig gesteld. Solana is op het moment van schrijven de op vijf na grootste cryptomunt met een totale marktkapitalisatie van $44,8 miljard. Cardano staat op plek 8 met een marktkapitalisatie van $40 miljard.

Vooral Solana is enorm gegroeid. Het was de best presterende munt in 2021 en klom in minder dan een jaar tijd van $1,84 naar $178,26.

SOL grafiek 1 week per candle – Bron: Tradingview

Over de Bitcoin futures producten

Er is al veel vraag naar de Bitcoin- en Ethereum-producten die CME al aanbiedt. De beurs begon vorige week met het aanbieden van opties op micro Bitcoin en micro Ethereum futures. De micro betekent dat handelaren derivatencontracten kunnen kopen in stappen ter waarde van 1/10e van de prijs van Bitcoin of Ethereum.

Met cryptoderivatenproducten, zoals Bitcoin-futures, kunnen beleggers speculeren over de prijs van een actief zonder de onderliggende waarde fysiek te hoeven aanhouden. Beleggers gebruiken ze om te wedden op prijsbewegingen en om zich in te dekken tegen de volatiliteit van de token.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten