Bitcoin,, Trending

CME Group Start in Begin 2020 met Bitcoin Options

De CME Group heeft aangekondigd opties aan te bieden op haar Bitcoin Futures contracten. Dit zal gebeuren vanaf het eerste kwartaal van 2020.


CME Group start met Bitcoin Options

Het bedrijf dat in Chicago gevestigd is, lanceerde zijn eerste futures voor het eerst in december 2017. Dit gebeurde ongeveer tegelijk met een rivaal genaamd “De Chicago Board Options Exchange (CBOE)”.

In de aankondiging, die op vrijdag werd geplaatst, zei CME dat de lancering van de Bitcoin options is bedoeld om haar klanten te voorzien van nieuwe hulpmiddelen voor precisie hedgetrading. Het is nu afwachten op een herziening van de regelgeving. Zodra dit is gebeurd kunnen de BTC options van start gaan.

Tim McCourt, van de CME Group, zei het volgende:

“Gebaseerd op de toenemende klantvraag en robuuste groei in onze Bitcoin-futuresmarkten, zijn wij van mening dat de lancering van Bitcoin opties onze klanten extra flexibiliteit zal bieden om te handelen en hun bitcoin-prijsrisico af te dekken. Deze nieuwe producten zijn ontworpen om instellingen en professionele handelaren te helpen hun bitcoins op de spotmarkt te beheren en bitcoin-futuresposities af te dekken in een gereguleerde omgeving.


Grote concurrent op komst

De CME Group is een grote speler in de futuresmarkt. Dagelijks worden er bijna 7 duizend CME Bitcoin Futures contracten verhandeld. Het is ook niet zo gek dat het bedrijf zo groot is geworden. In maart 2019 verliet zijn enige concurrent, de CBOE, de futuresmarkt. Dat betekent dat CME nu de enige aanbieder is van Bitcoin futures in Amerika.

Echter, het bedrijf krijgt spoedig te maken met een nieuwe rivaal. Vanaf maandag gaat namelijk het Bakkt platform live. Dit platform zal een nieuw futures product aanbieden. In tegenstelling tot de contracten van CME, zal Bakkt een fysiek futures product aanbieden. Dat betekent dat klanten echte Bitcoins ontvangen in plaats van traditioneel geld.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Bitcoin bereikt $67.000: Grote crypto-investeerders kopen massaal BTC
Bitcoin boekt voor het eerst sinds 2019 betere resultaten dan Tesla
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’