Bitcoin,

CME: Vertrouwen in Bitcoin-futures groot, ondanks prijscorrectie

De Chicago Mercantile Exchange Group (CME) meldde onlangs op Twitter dat de interesse in Bitcoin-futures groot was tijdens het derde kwartaal van dit jaar. Ondanks de correcties van de BTC-koers ten opzichte van vorig lijken investeerders vertrouwen te houden in futures.


61% meer BTC-futures dan in 2018

CME Group tweette op 9 oktober dat de interesse van klanten in hun Bitcoin-futures onverminderd groot was gedurende Q3 van 2019. Volgens het bericht bedroeg de dagelijkse Open Interest (OI) meer dan 4600 contracten. CME benoemde dat dit vergeleken met Q3 van vorig jaar een stijging van 61% is. Deze toename is deels te verklaren door de groei in institutionele beleggers ten opzichte van 2018.

Open Interest is te omschrijven als het totale aantal (niet-afgeronde) uitstaande contracten in een bepaalde periode. In Q3 van 2018 was de dagelijkse OI een kleine 2900: een jaar later is dit dus toegenomen met 61% tot 4629. CME kaartte hierbij aan dat de stijging plaatsvond ondanks een Bitcoin-prijsdaling van zo’n 25% ten opzichte van deze tijd vorig jaar.

Onlangs maakte CME bekend dat het opties zal gaan toevoegen aan haar futures-contracten voor Bitcoin in het eerste kwartaal van 2020. Het bedrijf is echter nog in afwachting van goedkeuring door wetgevende instanties.

Tim McCourt, hoofd “alternatieve investeringen” van CME Group zei hierover het volgende:

“Wij zien een toenemende vraag van klanten en een krachtige groei in onze markt voor Bitcoin-futures. We zijn ervan overtuigd dat de lancering van nieuwe opties onze klanten extra flexibiliteit zal bieden om hun Bitcoin-prijsrisico’s te beperken.”


Hoge verwachtingen voor 2020

McCourt verklaarde eveneens dat de handel in Bitcoin-futures sterk aan het toenemen is. Mei 2019 was een recordmaand waarin 34.000 futures-contracten verhandeld werden (ter waarde van ruim $1,3 miljard of 170.000 BTC). Interesse vanuit instituties voor CME Bitcoin-futures bereikte dit jaar eveneens een hoogtepunt. In juli waren 56 grote OI-houders tegelijkertijd in bezit van een BTC-future bij het Amerikaanse bedrijf.

Op 10 oktober berichtte de South China Morning Post dat CME ook hoge verwachtingen heeft voor de vraag naar futures onder miners. Volgens het artikel neemt CME aan dat miners het nieuwe futures-product zullen overwegen om prijsrisico’s te verminderen. McCourt stelt:

“Bij futures hebben prijsfluctuaties in BTC altijd directe invloed op de waarde in dollars. Bij opties op futures kun je voor een fractie van het prijsrisico profiteren van zowel stijgingen als dalingen in de koers.”


Geen plannen voor fysieke BTC-futures

Op 1 oktober verklaarde McCourt dat de CME momenteel geen plannen heeft om fysiek afhandelbare Bitcoin-futures te lanceren. De huidige Bitcoin futurescontracten worden in cash omgerekend. McCourt voegde toe dat de wens van CME-klanten om opties op futures te kunnen nemen al sinds de lancering van het futures-product aanwezig is.

 

Bitcoin nieuws

PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Crypto analist: Bitcoin staat op het punt een parabolische stijging te maken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?