Exchange Nieuws

Coinbase bevriest aanwervingen en zal geaccepteerde baan-aanbiedingen herroepen

Op dezelfde dag dat rivaliserende crypto-exchange Gemini ontslagen bevestigde, kondigde ook de populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase vandaag aan dat het zijn aanwervingsstop zal voortzetten te midden van een tumultueuze recente markt voor zowel cryptocurrency als tech-aandelen.

Intrekken van vacatures

Bovendien zal het bedrijf sommige vacatures intrekken voor werknemers die posities hadden aanvaard, maar nog niet waren begonnen met werken.

Coinbase kondigde in mei voor het eerst plannen aan om het inhuren te vertragen. De blogpost van vandaag van L.J. Brock, Coinbase’s chief people officer, bevestigt echter dat het bedrijf een strengere wending zal nemen.

Naarmate deze discussies zich verder ontwikkelden, is het duidelijk geworden dat we strengere maatregelen moeten nemen om de groei van ons personeelsbestand af te remmen. Door ons snel aan te passen en nu te handelen, kunnen we met succes door deze macro-omgeving navigeren en er nog sterker uitkomen. Zo kunnen we verdere gezonde groei en innovatie mogelijk maken.

Volgens Brock zal de bevriezing niet alleen betrekking hebben op nieuwe, onvervulde functies. Ook het opvullen van bestaande lege functies binnen het bedrijf wordt beïnvloed.

Er is een uitzondering voor rollen die nodig zijn om te voldoen aan de hoge normen die we stellen voor beveiliging en compliance. Of om ander missiekritisch werk te ondersteunen.

Verder zal Coinbase enkele geaccepteerde aanbiedingen voor binnenkomende werknemers die nog moeten beginnen, intrekken.

Ontslagvergoeding ter compensatie

Het is geen beslissing is die we lichtvaardig nemen. Coinbase moet het eerder zien als noodzakelijk, om ervoor te zorgen dat we alleen groeien in de gebieden met de hoogste prioriteit.

Het bedrijf zei dat er beperkte uitzonderingen zullen zijn en dat alle getroffen mensen vandaag op de hoogte zullen worden gebracht.

Brock voegde eraan toe dat de stap ‘geen reflectie is op de zeer getalenteerde mensen aan wie we werkaanbiedingen hadden gedaan.’ Het bedrijf zal degenen met ingetrokken aanbiedingen een ontslagvergoeding aanbieden en hen zal helpen bij het vinden van een baan elders in de industrie.

De aankondiging komt minder dan een maand nadat Brock had gepromoot dat Coinbase mensen aan het aannemen was.

In mei boekte Coinbase een verlies van 430 miljoen dollar voor het eerste kwartaal van 2022. Eerder had het de voorspellingen van analisten over zowel winst als inkomsten voor het kwartaal gemist. De aandelenkoers van Coinbase is alleen al in de afgelopen maand meer dan 40% gedaald op een huidige koers van minder dan $74 per aandeel. Brock schreef:

We hebben altijd geweten dat crypto volatiel zou zijn. Maar die volatiliteit naast grotere economische factoren kan het bedrijf, en ons persoonlijk, op nieuwe manieren testen. Als we flexibel en veerkrachtig zijn, en gefocust blijven op de lange termijn, zal Coinbase er aan de andere kant sterker uitkomen.

Gemini kondigde deze week aan dat het 10% van zijn personeel zal ontslaan om zich voor te bereiden op een komende ‘cryptowinter’. Eind april ontsloeg crypto- en aandelenhandelsapp Robinhood 9% van zijn personeel, dit omdat de groei vertraagde. Cryptomarkten hebben de afgelopen weken extreme volatiliteit gezien. De prijs van topcrypto Bitcoin is de afgelopen 30 dagen met 21% gedaald.

Exchange nieuws

Vitalik Buterin waardeert hulp van Coinbase bij Ethereum EIP-4844
Kraken CEO: Binance Proof-of-Reserves is zinloos zonder de schulden te laten zien
Amazon gaat serie maken over de val van crypto beurs FTX
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten