Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase biedt gratis crypto-uitbetalingen voor overmakingen naar Mexico

Coinbase daagt bedrijven als Western Union uit met een crypto-overdrachtsprogramma waarmee ontvangers in eerste instantie crypto gratis in peso’s kunnen omzetten.


Proefprogramma voor gratis geldovermakingen

Coinbase heeft dinsdag een proefprogramma aangekondigd waarmee Mexicanen crypto-overdrachten kunnen ontvangen en het saldo vervolgens kunnen omzetten in peso’s. Dit kunnen ze doen door een inwisselcode te presenteren bij meer dan 37.000 winkels. De overschrijvingen zijn tot 31 maart gratis.

Om de overschrijvingen mogelijk te maken, werkt Coinbase samen met de geldtransferservice Remitly. Remitly heeft relaties met Mexicaanse winkels zoals Bansefi, BanCoppel, Oxxo, Sorina en Telecomm Telegrafos.

De aankondiging lijkt traditionele geldtransferservices zoals Western Union uit te dagen, die kosten in rekening brengen die meer dan 6% kunnen bedragen. Dit is hoe Coinbase het nieuwe programma beschrijft:

“Klanten kunnen tegenwoordig al direct crypto naar ontvangers in Mexico sturen rechtstreeks vanuit hun Coinbase-app. Eenmaal verzonden, ontvangt de ontvanger een melding en kan hij onmiddellijk het crypto-saldo in hun Coinbase-account bekijken. Als ze ervoor kiezen om een deel uit te laten betalen kunnen ze een inwisselcode genereren vanuit hun Coinbase-app. Deze kan worden gebruikt om contant geld te ontvangen bij 37.000 winkels in heel Mexico.”

Het bedrijf voegt eraan toe dat ontvangers er ook voor kunnen kiezen om de crypto die ze ontvangen op hun Coinbase-account te houden of om te zetten in de USDC stablecoin.

Na 31 maart zijn er kosten verbonden aan het uitbetalen, maar volgens Coinbase zal dit 25-30% minder zijn dan bestaande transferservices.

Als het Coinbase-programma aanslaat, kan dit een grote impact hebben op de manier waarop Mexicanen transfers uit het buitenland ontvangen. In de afgelopen twee jaar bedroegen deze in totaal meer dan $40 miljard. De meeste van die fondsen kwamen uit de VS.

Bij de aankondiging van het transferprogramma van Mexico zei Coinbase dat het van plan is de service uit te breiden. Het bedrijf wil dan uitbreiden naar andere landen waar inwoners hoge overmakingskosten moeten betalen.

De aankondiging is ook belangrijk omdat crypto al lang wordt aangeprezen als een manier om de wereldwijde geldoverdrachten te verbeteren. Het heeft echter nog steeds geen grote aantrekkingskracht op gewone burgers gehad.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten