Coinbase Law
Regulatie

Coinbase blijft strijden voor toegang tot persoonlijke communicatie van SEC-voorzitter Gary Gensler

De Amerikaanse cryptobeurs Coinbase zet haar pogingen voort om toegang te krijgen tot de persoonlijke communicatie van Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC). Coinbase stelt dat deze communicatie een “passende bron van ontdekking” is in hun lopende conflict met de financiële toezichthouder.

Informatie mogelijk relevant voor de rechtszaak

In april diende Coinbase voor het eerst een verzoek in om de persoonlijke communicatie van Gensler te verkrijgen, omdat deze volgens hen relevant is voor de zaak. Het verzoek omvat alle documenten met betrekking tot cryptocurrency vanaf 2017.

De SEC probeerde dit verzoek te blokkeren in een brief van 28 juni aan districtsrechter Katherine Failla, waarin werd gesteld dat zij “dit standpunt en voorstel had afgewezen.”

Coinbase vocht dit besluit aan in een brief die op 3 juli werd ingediend. Zij beargumenteren dat de persoonlijke communicatie van Gensler over de regelgevende status van digitale activa en cryptobeurzen tijdens zijn rol als SEC-voorzitter “de kern vormt van Coinbase’s eerlijke kennisgevingsverdediging.”

“De heer Gensler heeft aangegeven zijn standpunten te delen en soms expliciet in zijn persoonlijke hoedanigheid te communiceren met marktdeelnemers”, schreef Coinbase, toevoegend dat dit “des te meer reden” was om zijn privéberichten te onderzoeken.

“De SEC beweert niet, en kan niet beweren, dat de heer Gensler tijdens zijn ambtstermijn als voorzitter nooit over deze zaken met marktdeelnemers heeft gecommuniceerd via persoonlijke e-mail […] In plaats daarvan weigeren ze gewoon om ernaar te vragen.”

Communicatie van Gensler cruciaal om denkwijze beter te begrijpen

De advocaten van Coinbase benadrukken ook dat de communicatie van Gensler, zowel tijdens zijn tijd als SEC-voorzitter als daarvoor, van cruciaal belang is om zijn denkwijze over regelgevende kwesties in de loop van de tijd beter te begrijpen.

In een bericht op 3 juli op X gaf de juridisch directeur van Coinbase aan dat hun inspanningen voor “redelijke ontdekking” een reactie waren op een juridische strijd die door de SEC zelf was begonnen.

“Wij hebben gereageerd op de poging van [de SEC] om redelijke ontdekking van de heer Gensler te blokkeren in een zaak die zij – en niet Coinbase – ervoor koos aan te spannen”, schreef Chief Legal Officer Paul Grewal van Coinbase.

Beschuldigd van overtreden van effectenwetten

De SEC klaagde Coinbase in juni 2023 aan en beschuldigde de cryptobeurs ervan federale effectenwetten te overtreden door 13 tokens te vermelden die volgens hen effecten zijn. Daarnaast stelt de SEC dat Coinbase sinds 2019, bijna twee jaar vóór de beursintroductie in april 2021, opereert als een “niet-geregistreerde effectenmakelaar.”

Coinbase beweert dat de tokens die op haar beurs worden vermeld, niet als effecten mogen worden beschouwd en dat zij daarom buiten de SEC-regelgeving vallen.

Regulatie nieuws

Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Marathon Digital beboet met $138 miljoen voor contractbreuk
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Elon Musk: Amerika gaat failliet