Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Coinbase Card nu ondersteunt door Apple Pay en Google Pay

De Coinbase creditcard (Coinbase Card) wordt nu ondersteund door Apple Pay en Google Pay. Hierdoor is het nog eenvoudiger geworden om cryptocurrencies thuis en onderweg te besteden, ook voor de dagelijkse boodschappen.


Deel van aankoopbedrag in crypto terugverdienen

Dit werd bekend uit een blogpost op de website van de populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase. Dat dit nu ondersteund wordt, is echter niet geheel onverwacht. Betalingen die via mobiele telefoons worden uitgevoerd, stijgen namelijk al jaren wereldwijd gestaag door. Ook het gebruik van mobiele betalingsdiensten zoals Apple Pay en Google Pay is in de afgelopen jaren enorm gestegen.

Door gebruik te maken van de Coinbase creditkaart, kunnen gebruikers tevens direct 1 tot 4% van hun aankoopbedragen terugverdienen in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) en Stellar Lumens (XLM), waardoor het bedrijf het gebruik ervan aanmoedigt.


Enorme stap in wereldwijde adoptie

Via de Apple Pay-app of de Google Pay-app kan op zijn beurt de Coinbase Card nu worden toegevoegd. Eenmaal toegevoegd, werkt de kaart net zoals andere betaalkaarten in de app en kan er eenvoudig mee betaalt worden. Via de officiële app van Coinbase zijn vervolgens meer instellingen beschikbaar; met name voor de Apple Pay-gebruikers.

Hierdoor is een enorme stap gezet in de wereldwijde adoptie van cryptocurrencies voor de dagelijkse boodschappen. Coinbase zegt het volgende over de nieuwe Coinbase Card-ondersteuning:

“Dit is nog maar het begin. Wij zullen doorgaan met het bouwen van meer manieren waarmee crypto-beloningen kunnen worden gemaximaliseerd en crypto eenvoudig in uw dagelijks leven kan worden gebruikt.”

– Coinbase

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten